Hamilton bolond lenne leírni Ricciardót

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 26: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing smiles at the Red Bull Racing team photo before the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171126-00904 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok nemrég nem sorolta a legjobbak közé a Red Bull ausztrál pilótáját, de Christian Horner szerint hiba lenne őt alábecsülni.

Saját maga mellett Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt és Max Verstappent sorolta nemrég az F1 legjobbjai közé a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak kijelentette, „Lewis bolond lenne, ha alábecsülné Danielt. Lenyűgöző pilóta, vitán felül a legjobban előz, és remek versenyeket futott, mióta a Red Bullnál van.”

Horner szerint Ricciardo „abszolút felkészült a világbajnoki küzdelemre, ha megfelelő eszközöket tudunk adni a munka elvégzéséhez.” Rámutatott azonban arra is, hogy az idén majdnem 160 pontot vesztett a csapat megbízhatósági hibák miatt, és ezúttal is elsősorban a motorszállítót hibáztatta ezért.

Jobb autóra van szüksége Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

„A szezon elején alulteljesítettünk a karosszéria terén, nem lendültünk rögtön formába, de gyorsan megértettük a gondok okát, és sürgősen orvosoltuk őket. Az idei leckéket átvisszük jövőre, és nagyon optimisták lehetünk. Bízunk abban, hogy javul a helyzet a motorok szempontjából, és nagy ígéreteket kapunk, hogy ez így lesz” – mondta Horner.

A csapatfőnök leszögezte, hogy jövőre a megbízhatóság kulcsfontosságú lesz, fenn kell tartaniuk a karosszériafejlesztés ütemét, és „borzasztóan” nagy szükségük van egy versenyképes erőforrásra, mert a Red Bull még mindig csak azokon a pályákon tud jó eredményeket elérni, ahol a motorokat valamiért vissza kell fogni vagy az ellenfeleiknek gondjai akadnak.

Ricciardo nagy derültséget keltett, amikor közölte, Hamiltonnal és Vettellel összesen 8 világbajnoki címük van

„Brazília érzékeny a teljesítményre, és Abu-Dzabiban is láthatták, hogy a Mercedes külön ligában ment. Elég volt hallgatni a rádiójukat, és figyelni a középső szektort, amikor feltekerték a motorjukat. Az üzemmódjuktól függően fél másodperccel gyorsabbak vagy lassabbak. Le a kalappal előttük, remek munkát végeznek, de a motor még mindig meghatározza az eredményeket.”

Már a szezon elején jobb Red Bull kell

Bakuban tett látogatása alkalmával Ricciardo is nyomatékosította, hogy bár 13 dobogós helyet szereztek az idén, a Red Bull összesen 13 kiesést is elkönyvelt az RB13-assal. Elismerte, hogy a Mercedes az utóbbi 4 év során túl erős volt a számukra, és az idén sem tudták elégszer megszorítani őket ahhoz, hogy esélyesek legyenek a világbajnoki címekre.

– mondta Ricciardo. – Remek autója volt, de szerintem Seb (Vettel) autója is ugyanolyan jó volt, de Lewis megtartotta a hideg fejét, következetesebben és nyugodtabban viselkedett. Ez tiszteletet érdemel. Mindig nagyon gyors volt és szerintem remek szezont teljesített” – foglalta össze az ausztrál, aki az utolsó futamon maradt le az egyéni pontverseny 4. helyéről.

„Jövőre erősebben kell kezdenünk a szezont, hogy legyen esélyünk. Az idén már ekkor elvesztettük a lendületünket. A szezon kezdetén túl messze voltunk a Mercedes és a Ferrari mögött. Nagy lépéseket tettünk előre, ez nagyszerű volt, úgyhogy ezt a lendületet kell fenntartanunk.”