Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája nem akar mindenképpen másik csapathoz szerződni, de fontos a számára, hogy a lehető legjobb autóban ülhessen.

Sebastian Vettel és Max Verstappen szerződéshosszabbítása után Daniel Ricciardo jövője az egyik legnagyobb kérdés az F1-ben. A Red Bull pilótájának a jövő év végén jár le a megállapodása a csapattal, és bár mindkét fél utalt arra, hogy szívesen folytatnák együtt a munkát, Ricciardo kijelentette, neki fontos, hogy a lehető legjobb autóba ülhessen.

„Talán a következő szerződésem alatt érem el a pályafutásom csúcsát, ezért a versenyzői képességeim mellett ebből is ki akarom hozni a maximumot – idézte az AP. – A következő 1-2 hétben biztosan beszélünk majd erről, különösen a csapattal. Még nem az ajánlatról, hanem arról, hogy 2019-ben kié lehet a legjobb autó.”

Ricciardo a paddock mókamestere Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Ricciardo kijelentette, karácsonytól ki akar kapcsolódni, és eltávolodni a versenyzéstől, egy F1-es élő kérdezz-felelekben azt mondta, legalább egy hónapra a fiókba dobja a telefonját, előtte viszont már szeretne egyeztetni a Red Bullal a jövőt érintő tervekről. Konkrét szerződést viszont egyelőre nem akar kötni.

– mondta. – Először is, egy évvel előre nincs nyomás rajtam, hogy aláírjak bármit is. Ez nem tiszteletlenség, csak látni szeretném, hogyan indul a szezon, hogy hol tart a Red Bull és a többi csapat is. Talán nem is lesz ajánlatom más csapatoktól, talán igen, de megéri nekem hátradőlni, és megvárni, hogy mi lesz.

Szerencsével nyert az idén is egy versenyt, de többet szeretne ennél Forrás: DPPI/Florent Gooden

„A szezon után elcsevegünk a Red Bullal, meglátjuk, hányadán állunk egymással. Nem azért távoznék tőlük, mert elegem lett belőlük. Nagyon jól kijövünk, már majdnem 10 éve vagyok velük, de szeretnék időt adni magamnak. Végtére is, a legjobb autóban akarok ülni, ez a legfontosabb, amit el kell érnem.

Jövőre a Ferrari és a Mercedes is lecserélheti a pilótáit, hiszen Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas szerződése is lejár,

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke azonban elégedett Bottas munkájával. „Mindent megnyertünk az idén, amit csak lehetett, ezért a versenyzőkkel hihetetlenül elégedett vagyok – mondta a német Sky-nak. – A konstruktőri bajnokság megnyerése csak két nagyon erős pilótával lehetséges. Az részletkérdés, hogy van-e köztük 1-2 tized vagy ki szerzett több pole-t.”