Vágólapra másolva!
Elégedett a 10. helyével, úgy érzi, többet nem hozhatott volna ki a Williamsből az Abu-dzabi Nagydíj kvalifikációján. A brazil az FIA-nak is dolgozhat a jövőben.

Felipe Massa az utolsó időmérő edzését teljesítette Abu-Dzabiban, ahol a 10. rajthelyet sikerült megszereznie. Bár a Q3-ban senkit nem tudott megelőzni, úgy érzi, mindent kihozott a Williamsből szombaton. Az időmérő második etapjába ráadásul úgy jutott be, hogy

fiatal csapattársánál, Lance Strollnál több mint 1 másodperccel gyorsabb volt.

"Nagyon elégedett vagyok az időmérőmmel és a köreimmel is. Éppen sikerült bejutnom a Q3-na, ezzel kihoztam a lehető legtöbbet az autómból - magyarázta lelkesen. - Nem is tudom, hogy sikerült bejutnom a Q3-ba, a határon autóztam."

"Szinte tökéletes köröket futottam az etapok végén, amikor igazán számított.

- tette hozzá a 15 szezon után búcsúzó brazil, aki mindent belead majd élete utolsó F1-et futamán. - Már alig várom a holnapi futamot. Jó lenne néhány pontot szerezni, de a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a versenyen. Már nincs vesztenivalóm, többet kockáztathatok a szokásosnál."

Massa elégedett az utolsó időmérőjével - további képekért kattintson! Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az FIA-t segítheti a tapasztalatával

Massa még nem tudja pontosan, mihez kezd a következő szezonban, de szeretné kipróbálni magát egy másik bajnokságban. Emellett a versenypályán kívül is szívesen dolgozna az Autosportban, és Abu-Dzabiban felmerült, hogy akár az FIA-ban is szerepet kaphat. Korábbi csapatfőnöke, a jelenlegi FIA-elnök Jean Todt úgy gondolja, Massa a tapasztalatának köszönhetően hatékonyan tudná segíteni a szövetség munkáját.

"Brazília szeretne felvételt nyerni a Motorsport Világtanács tagjai közé, és Felipe Massa a jelöltjük - árulta el Todt, aki a mai napig nagyon jó viszonyt ápol a brazillal. - Más ötleteim is vannak számára, 10 nap múlva kiderül, hogy mennyire érdekli őt a dolog."

Massa maga is utalt rá, hogy a jövőben az eddigiektől eltérő szerepben láthatjuk őt az F1-es paddockban. "Talán elutazom néhány versenyre, és másféle munkát is végzek - szeretném hasznosítani a tapasztalatomat - mondta. - Talán kicsit közelebb kerülhetek az FIA-hoz, ez a szerep valóban érdekelne.

Elvileg lesz néhány találkozóm az FIA-val, ahol ötletelünk, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!