Távolabb került Verstappen megszerzésétől a Ferrari és a Mercedes

Forma-1, Malajziai Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 1: Max Verstappen from RBR TAG Heuer celebrates his victory in the F1 Grand Prix at the Sepang F1 circuit outside Kuala Lumpur, Malaysia on October 1, 2017. Verstappen finished the race in the first position. Alexandra Radu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Red Bull bejelentette, hogy 2020 végéig szerződést hosszabbítottak Verstappennel. Christian Horner szerint a tehetséges pilóta a lehető legjobb helyen van, hogy egy csapatot maga köré építsen.

A Red Bullnak félig már sikerült megvalósítania a tervét a versenyzői stabilitásról 2020-ig, ugyanis az USA Nagydíj pénteki szabadedzése előtt bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak Max Verstappennel. Előzőleg 2019-ig volt érvényes a most felülírt kontraktusa.

"A Red Bull mindig hitt bennem. Felvettek a versenyzői programjukba 16 évesen, aztán 17 éves koromban elindítottak a Forma-1-ben, majd lehetőséget adtak a Red Bull istállónál versenyezni, ahol álomszerű volt a bemutatkozásom" - mondta a holland, aki némi szerencsével rögtön megszerezte első győzelmét a 2016-os Spanyol Nagydíjon. Előtte közel másfél évig a Toro Rossónál pallérozták.

"Időnként jól is szórakoztunk! Nagy örömmel kötelezem el magam tovább a Red Bull mellett. Várom a további közös munkát és a következő évek sikereit."

Verstappen hálás a Red Bull támogatásáért Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Alexandra Radu

A szerződéshosszabbítás nem volt annyira magától értetődő:

az idei évben halomban jelentkező műszaki hibákkal kicsit megingott a pilóta hite a csapatban,

mivel önhibáján kívül rengeteg pontot bukott. E nélkül főnöke szerint jó eséllyel a tabella 3. helye környékén állhatna.

Christian Horner kiemelte, hogy ennek tudatában különösen fantasztikus volt a malajziai győzelme. Versenyzőjét "ritkán felbukkanó ösztönös tehetségnek" nevezte, és örömét fejezte ki a szerződéshosszabbítás kapcsán.

Verstappen a Red Bull pilótája marad 2020-ig Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

"Kiváló a munkamorálja, elkötelezetten dolgozik, és korát meghazudtoló érettséggel tanul - nyilatkozta Horner. - Max jogosan kiéhezett a sikerre, és nagyon várjuk a közös kalandot a Forma-1-es világbajnoki címek hajszolására. Hosszú távon a legjobb helyen van ahhoz, hogy maga köré építsen egy csapatot a közös célok megvalósítására."

Az istállónak így egy darabig nem kell attól tartania, hogy a tehetséges hollandot elszipkázza tőlük a Ferrari és a Mercedes. A riválisaik ugyanis többször céloztak rá, hogy szem előtt tartják a pilótapiacon adott esetben 2019-ben vagy 2020-ban megnyíló lehetőségeket, és feltehetően ezért sem igazolták le több évre Kimi Räikkönent illetve Valtteri Bottast.

A Red Bull következő feladata az lesz, hogy Daniel Ricciardót is magukhoz láncolják, akinek a következő szezon végén jár le a szerződése.