A mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszínek lesznek az F1-es gumik

Forma-1, gumi Pirelli
Pirelli rain tyre detail during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Austria from July 7 to 9 , in Spielberg, Austria - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
A Pirelli részt vesz a mellrák elleni küzdelemben, az ultralágy gumik oldalfala a megszokott lila helyett ezúttal rózsaszín lesz. A gumigyártó állítólag a Brazil Nagydíj helyszínének felvásárlását is fontolgatja.

A hétvégi austini versenyre a Forma-1 számos kezdeményezéssel készül a Susan G Komen alapítvány támogatása céljából, amivel a mellrák elleni küzdelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ennek részeként a Pirelli a megszokott lila helyett rózsaszínre festi az ultralágy gumik oldalfalát az USA Nagydíjon, így ezúttal nem csak a Force India autói, hanem az abroncsok többsége is az F1 világában ritkán látható színben pompázhat, hiszen a csapatok az ultralágy keverékből rendelték a legtöbbet.

"A Pirelli teljesen elkötelezett e jelentős kezdeményezés iránt, és a gumikkal is megpróbálja célba juttatni a fontos üzenetet - írták egy közleményben. - A hétvégén mindenki gondolkodjon rózsaszínben."

Az USA-ban a mellrák elleni küzdelem kiemelt hónapja az október,

az NFL-ben például a csapatok és a játékosok közül sokan rózsaszín kiegészítőkkel lépnek pályára. A Susan G Komen alapítvány több mint hatvan országban tevékenykedik, és 1982 óta közel egymilliárd dollárt gyűjtött.

Változik a legpuhább keverék színe ezen a hétvégén Forrás: DPPI/Dppi

A Pirelliről közben olyan hír látott napvilágot, hogy a Brazil Nagydíjnak otthont adó, nagy múltú interlagosi pálya felvásárlását fontolgatják. Ezt a La Gazzetta dello Sport jelentette arra hivatkozva, hogy Sao Paulo polgármestere, Joao Doria ellátogatott a gumigyártó milánói központjába, ahol tárgyalt a vállalat elnökével.

- idézték Doriát. - Ő azt mondta, megtárgyalják a dolgot kínai befektetőkkel." Hozzátette, hogy más csoportok is érdeklődnek a pálya iránt.

A Pirelli ugyanakkor az O Estado de S.Paulo című sao paulói újságban megjelentetett egy közleményt, amiben azt írták: támogatják a polgármester szándékát, de ők jelenleg nem akarnak közvetlen befektetői lenni a pályának.

Interlagosnak azért is kell új gazdát találni, mert alapos felújításra szorul,

és ennek hiánya már régóta veszélyezteti a jövőjét a Forma-1-ben. A szerződésük 2020-ig érvényes a világbajnoki sorozatban.