Vágólapra másolva!
Ez persze csak poén, de nem rossz: a Ferrari versenyzője a (Sa)uberrel taxiztatta vissza magát a Malajziai Nagydíj levezető körében történt balesete után, és az epizódból rögtön vicces mém készült.

Szepangban sem olcsó a taxi: Sebastian Vettelnek 35 dollárjába került, hogy visszajusson a parc fermébe, miután a Malajziai Nagydíj levezető körében bizarr módon összeütközött Lance Stroll Williamsével, összetörve Ferrariját. Persze egy F1-es autóval ez nem is olyan sok, ha úgy vesszük...

A német versenyző leintette Pascal Wehrlein Sauberjét, és a Forma-1 folklórjából ismert korábbi jeleneteket felidézve felpattant rá, hogy elfuvaroztassa magát a bokszig. Az esetből azonnal mém készült, amely egy uberes adatlaphoz hasonlít, és tartalmazza az árat is. Lehet, hogy a taxi nem volt túl kényelmes, vagy csak lelakottnak tűnt (elvégre egy tavalyi Ferrari motor van benne, és a fuvar előtt jól meghajtották 300 km-en keresztül), esetleg a sofőr nem viselkedett elég kedvesen az utasával, mindenesetre Wehrlein csak 4 csillagos értékelést kapott az 5-ből.

Vettel egyébként magával vitte a Ferrari kormánykerekét, amivel megszegte a Forma-1 Sportszabályzatának 22.5-ös cikkelyét,

az eszközt ugyanis egy lerobbanást követően a helyén kell hagyni, hogy a beavatkozó bírók eltolhassák az autót. A Ferrari ásza azt mondta, reflexből vette ki a kormányt, nehogy lába keljen.

Car share, F1 style . #Vettel #Wehrlein #MalaysiaGP #Sepang #F1 #Formula1

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

„Láttam, hogy Pascal lefékez, és nem tudtam visszatenni a kormányt, mert a kormányoszlop ferdén állt – magyarázta. – Az autóm nyilvánvalóan sérült volt. Reflexből tettem el a kormányt, mert úgy éreztem, az az egyetlen mozdítható alkatrész, és néha megnyitják a pályát a szurkolók előtt. Mivel visszatennem nem sikerült, azt gondoltam, nálam a biztonság kedvéért jobb helyen lesz. Egy kormányt mégsem jó elveszíteni.

Vettel óvatossága nem volt indokolatlan, ugyanis már akadt rá példa, hogy elloptak egy kormányt. Az FIA büntetést nem szabott ki az apró vétség miatt – valószínűleg azért sem, mert a verseny már véget ért, így nem volt sürgős eltávolítani a Ferrarit a pályáról.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!