Vágólapra másolva!
A lengyel pilóta szerint igen kevés esélye van arra, hogy jövőre visszatérjen az F1-be, de menedzsere, Nico Rosberg optimista a lehetőségekkel kapcsolatban.

Sokáig úgy tűnt, Robert Kubica jövőre a Renault színeiben térhet vissza az F1-be, de a brit-francia istálló végül Carlos Sainz-ot választotta. Ez még a lengyel pilóta új menedzserét, Nico Rosberget is meglepte, de a tavalyi világbajnok szerint még nincs minden veszve Kubica számára, akit ralibalesete előtt a legjobbak között emlegettek.

„Valóban nagy átrendeződés történt, teljesen váratlanul, sok minden változott a pilóták és a motorok terén – nyilatkozta Rosberg az Eleven Sportsnak. – Ez persze kellemetlen Robert számára, de szerencsére vannak ezután is lehetőségek” – utalt valószínűleg a Williamsre, de erről nem beszélt konkrétan, és a további tesztlehetőségekről is hallgatott.

Kubica a Hungaroringen Forrás: Farkas Péter - GPhírek

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a Sky Sportsnak megerősítette, hogy Kubicát érdekes lehetőségnek tartják, vele valószínűleg Rosberg jól szót ért majd, hiszen a Mercedesnél dolgoztak együtt, és Rosberg a Williamsnél mutatkozhatott be az F1-ben. A német expilóta azonban egyelőre türelemre intett.

Kubica az FIA AUTO című magazinjának hasábjain azt mondta, szinte új életet kellett kezdenie a 2011-es ralibalesete után, ráadásul arra számított, hogy gyorsan meggyógyul majd, de a rehabilitációja elhúzódott. Elismerte, akkor kezdett újra a fejlődés útjára lépni, amikor elfogadta a helyzetét, és megbékélt azzal. Az F1-es visszatérésben viszont ő sem bízik teljesen.

Rosberg a lengyel sportminiszterrel is találkozott

„Nagyon realista vagyok, és tudom, hogy igen csekély az esélyem a főállású Forma-1-es versenyzéshez való visszatérésre – ismerte el. – Minden nap ismerkedem az új határaimmal, de mindig is azt reméltem, hogy esélyt kapok legalább egy próbára. Rengeteg kilométert levezettem már a szimulátorban, más kategóriákban, de ismét beigazolódott, hogy

A lengyel pilóta hálás, hogy túlélte a balesetét, de azt mondta, az egész életét felforgatták a történtek. „A legnagyobb feladat az volt, hogy a fejemben rendet tegyek. Voltak borzalmas időszakaim, még a fizikai fájdalomnál is rosszabb volt, de most már végre ismét megbékéltem magammal, mert visszatértem azzá, aki voltam: egy Forma-1-es pilóta.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!