Ha Vettel legyőzi Hamiltont, megérdemelten lesz bajnok

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Szingapúri Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, ambiance portrait interview Canal+during the 2017 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 14 to 17 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Ross Brawn még nem írta le Sebastian Vettel esélyeit a szingapúri kiesés után. Ő maga is többször volt már ilyen helyzetben Michael Schumacherrel, Vettel erre emlékezteti őt a Ferrarinál.

Lewis Hamilton hatalmas lépéselőnybe került a Szingapúri Nagydíjon, ahol a közvélemény a pole pozícióból induló Sebastian Vettel győzelmére számított, ehhez képest a két Ferrari már az első körben kiesett, Hamilton nyert, és ezzel 28 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben, 6 futammal a szezon vége előtt.

Bár a Ferrarinál nem hiszik, hogy ez Vettel világbajnoki reményeinek a végét jelenti, a közönség és a sajtó nem tartja valószínűnek, hogy a német pilóta Hamilton ellen le tudja dolgozni a hátrányát. Vettel számára azonban nem ismeretlen a helyzet, 2010-ben 31 pont hátránya volt Hamiltonhoz képest 6 futammal a vége előtt, 2012-ben pedig az utolsó 9 futam előtt 41 pont volt a lemaradása.

Vettelnek kemény kérdésekre kellett válaszolnia Forrás: DPPI/Florent Gooden

„A világbajnokság még egyáltalán nem ért véget – nyilatkozta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója. – Még mindig hátra van 6 futam, Vettel és a Ferrari van olyan erős, hogy önerőből is képesek megnyerni a világbajnokságot – szögezte le a brit szakember, de azt nem tette hozzá, hogy Vettel az idén mindössze 4 futamot nyert meg, míg Hamilton most éppen zsinórban háromnál jár.

Vettel azonban képes lehet a megújulásra, Brawnt a helyzet Michael Schumacherre emlékezteti.

„Elkerülhetetlen, hogy Sebastian és a Ferrari engem is a Ferrarinál eltöltött időszakomra emlékeztet – ismerte el. – Sebastian nagyon hasonlít Michaelre abból, ahogy kiáll a csapat mellett, és az egész részének tekinti magát. Ugyanazt az összpontosítást és alázatot látom, hogy a Ferrari visszatérjen az élre. Kemény csata lesz Lewisszal, de ha (Vettel) nyer, akkor megdolgozott érte.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A német pilóta korábban is elárulta, hogy Hamilton pályafutása egyik legkeményebb ellenfele, és a Corriere della Sera című lapnak azt mondta, Fernando Alonsóval kezeli őt egy szinten. „(Alonsóval) nagyon közel jártunk egymáshoz, 2010-ben és 2012-ben egészen az utolsó versenyig küzdöttünk a bajnoki címért. Remélem, hamarosan új történeteket is elmesélhetek.”

A világbajnoki címért küzdő felek nem is lehetnének különbözőbbek, de Vettelt ez nem zavarja.

„Talán nem követném az ő életmódját, de nem is bírálom őt, mert mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Tiszteletet érdemel azért, ahogy vezet: gyors, következetes, nem sok hibát vét, és mindig ott van az élen” – jellemezte ellenfelét Vettel, aki a statisztikák szerint még mindig esélyes a bajnoki címre, hiszen 2010-ben és 2012-ben is előfordult, hogy kiesett a pole pozícióból rajtolva.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!