Jövőre is együtt marad az F1 balhés párosa

Forma-1, Sergio Pérez, Esteban Ocon, Force India
OCON Esteban (fra) Force India VJM10, PEREZ Sergio (mex) Force India VJM10, action during the 2017 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 25 to 27 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez után Esteban Ocon is bejelentette, hogy jövőre is a Force India csapatot erősítik. Az előző két versenyen ráadásul össze sem ütköztek.

Változatlan felállással készül a Force India a 2018-as szezonra, miután Szingapúrban bejelentették, hogy Sergio Pérez jövőre is a csapattal marad, kedden pedig Esteban Ocon is megerősítette az Instagramon, hogy jövőre is a silverstone-i istálló színeiben versenyez. Pérez már régóta szeretne élcsapathoz kerülni, Ocon iránt pedig állítólag a Renault érdeklődött.

A két pilóta egyelőre a konstruktőri világbajnokság 4. helyén tartja a Force Indiát, de többször is összeütköztek már, és pontokat vesztettek. A csapat menedzsmentje megtiltotta nekik, hogy engedély nélkül versenyezzenek egymással és kilátásba helyezték az eltiltást is, ha újra összetörik egymás autóját. Ennek ellenére mégis szívesen megtartják őket.

Ocon és Pérez is a Force India pilótája marad Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Mindig is az volt a prioritás a számomra, hogy maradjak a Sahara Force Indiánál, mert a csapat lehetővé tette a számomra, hogy megmutassam a versenyzői tehetségemet, és nagyon boldog vagyok itt – nyilatkozta Pérez, aki korábban a Ferrari akadémiájának tagja volt, versenyzett a Saubernél, majd egy szezont a McLarennél is eltöltött, mielőtt a Force Indiához igazolt.

„A csapat csodálatos munkát végzett az idei évre, és az autó fejlesztése révén megszilárdítottuk a helyünket a Forma-1 4. legjobb istállójaként. Végül is, könnyű döntés volt, hogy együtt folytassuk a jövőben – tette hozzá a mexikói pilóta, aki csak a 2018-as szezonra írt alá, hogy szabad legyen, amikor a Mercedes versenyzőinek és Kimi Räikkönennek is lejár a szerződése.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Szingapúrban felröppent az is, hogy a Force India új neve Force Racing lehet, mert a tulajdonosok már régóta szeretnének leválni az indiai identitásról, hogy vonzóbbá tegyék a csapatot a szponzorok részére. Vijay Mallya csapatfőnök méltatta Pérez szerepét a Force India felvirágoztatásában.

„Mióta 2014-ben csatlakozott hozzánk, érettebb, és a mezőny egyik leggyorsabb és legkövetkezetesebb pilótája lett. Az eredményei önmagukért beszélnek, hiszen négy dobogós helyével ő a Force India legsikeresebb pilótája. Esteban mellett Sergio megtartása is stabilitást hoz nekünk a következő szezonra, és ők alkotják a Forma-1 egyik legizgalmasabb versenyzőpárosát.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!