Vágólapra másolva!
A múlt héten jelentette be, hogy áttér a vegán étrendre, ezzel valószínűleg úttörőnek bizonyul az F1-ben. Saját maga, és a Föld egészségének megóvásához is hozzájárulna.

Egy Snapchat-bejegyzésben jelentette be Lewis Hamilton, hogy áttér a vegán étrendre, vagyis mellőzi az állati eredetű ételek fogyasztását, a húst, a tojást és a tejtermékeket. A Szingapúri Nagydíj győztese a BBC-nek elmondta, családja egészségügyi történetét is figyelembe vette, amikor úgy döntött, hogy változtat az életmódján.

„Nem akarok 10-20 év múlva cukorbeteggé válni vagy bármi ilyesmivel küzdeni – mondta. – Dönthetek úgy, hogy továbbra is eszek mindenfélét, és vállalom a kockázatot, de amikor ez bekövetkezik, az ember változtatni akar, és én elébe akarok menni ennek. Szerintem ez a helyes irány, és talán másokat is meggyőzök arról, hogy ezt tegyék.”

A követőire hatna Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton februárban még azt nyilatkozta, hogy a csirke a kedvenc ételei között van, a BBC-nek viszont elismerte, hogy bár vörös húst két éve nem eszik már, csak az év nagy részében követte általában a húsmentes étrendet, a halat pedig csak most száműzi az étlapjáról. Ezzel is hozzá akar járulni a mezőgazdaság általi emisszió és a globális felmelegedés visszaszorításához.

A brit pilóta Szingapúrban azt mondta, egyelőre nem hiányol semmit az étkezés során, de elismerte, eddig könnyű dolga volt, mert a pályán főztek rá. „Nem tudom, mi lesz, ha hazamegyek, az ígérkezik az igazi tesztnek. Eddig minden vegán, akivel beszéltem, azt mondta, hogy ez volt élete legjobb döntése. A dokumentumfilmben látható, ahogy a hús és az adalékok eltömítik az artériát, ezt nem hagyom figyelmen kívül.”

Megnyerte a vasárnapi futamot Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A Mercedes pilótája nem érzi, hogy az utóbbi időben többet beszélne a világot érintő témákról, szerinte csak figyeli a híreket, és elképesztik az események. Sajnálja a természeti katasztrófák áldozatait, de úgy véli, az emberek nem keresik ezek kiváltó okait, és álláspontja, hogy az étkezés és az életmód miatt az emberiség kiszipolyozza a Föld erőforrásait.

– nyilatkozta. – Szerencsések vagyunk, mert nem volt sokkal rosszabb a helyzet, amikor mi fiatalabbak voltunk, de mi lesz a jövő generációval? Néhányan megpróbálunk segíteni és szerencsére engem több millióan követnek, és talán jó szavakat terjeszthetek – mondta. – Túlságosan biztosra vesszük azt, amink van. Ideje változtatni, különben korán meghalunk, és a gyerekek is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!