Vágólapra másolva!
Christian Horner nem akart nagy botrányt csinálni a rajtbalesetből, de azt visszautasította, hogy Max Verstappent hibáztassák érte. Daniel Ricciardo 2. helye sokáig veszélyben volt.

Ismét felemásan sikerült a Red Bull versenye, hiszen hiába voltak esélyesek akár a futamgyőzelemre is, Max Verstappen megint kiesett, ezúttal rajtbaleset miatt, Daniel Ricciardo pedig az első métereken elvesztette az előnyét Lewis Hamiltonhoz képest, és később sem tudta utolérni a Mercedest, így be kellett érnie a 2. hellyel.

A futam után a Ferrari Twitter-csatornáján megjelent egy bejegyzés, amiben Verstappent hibáztatták az ütközés miatt, bár a Sky Sports szerint később azt közölték, hogy ez nem a csapat hivatalos álláspontja. Mark Webber, a Red Bull korábbi pilótája szerint ezt egy olyan sajtós írhatta, aki még gokartot sem vezetett soha, és Christian Horner sem értett egyet vele.

Verstappen és Räikkönen rögtön kiesett, Vettel csak később - galéria! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

„Fogalmam sincs, hogy a fenébe juthat valaki erre a következtetésre a látottak alapján – mondta a Sky Sportsnak. – Látható, hogy Sebastian (Vettel) igen agresszívan balra ment, Kimi (Räikkönen) jobbra, Max pedig nem tud eltűnni. Egyenes vonalat követett, és elkeserítően balszerencsés, hogy így elintézték őt – összegzett. – Seb csak szorított és szorított balra.

– nyomatékosított Horner. – Seb talán nem látta, hogy Kimi ott van Max másik oldalán. Agresszív volt Maxszal, Kimi ugyanezt tette a másik oldalról, és a végeredményt láthatjuk. Aki ezután hibáztatni tudja Verstappent, vizsgáltassa meg a szemét!” – tette hozzá, és a holland pilóta kiesése után sem nyugodhatott meg, mert Ricciardo autója is majdnem megadta magát.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Már az első Safety Car előtt láttuk, hogy borzasztóan lecsökkent az olajnyomás a sebességváltóban – nyilatkozta Horner. – Danielt utasítottuk, hogy kezelje ezt, ezért sokat fel kellett áldoznia a köridőkből. Hihetetlenül jól csinálta, még majdnem másfél óra volt hátra, de a célig megóvta az autóját” – tette hozzá, és megjegyezte, hogy nem csak ezért kaptak ki Hamiltontól.

Ricciardót nagyon bosszantotta, hogy ismét lemaradt pályafutása első szingapúri győzelméről.

„Az viszont még jobban, hogy nem volt meg a pénteki tempónk, és küszködtünk a gumik megóvásával. Amikor sikerült kicsikarni belőlük egy jó kört, akkor sem tudtam ezt fenntartani, Lewisnak mindig volt rá válasza” – ismerte el, és szerinte a beállítások terén is lett volna mit javítani az autón. Horner azonban így sem volt csalódott: A 15. kör környékén úgy tűnt, hogy mindkét autónkat elveszítjük, és végül egy 2. hellyel távozunk, úgyhogy ezt elfogadjuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!