Hamilton az F1-ben példátlan döntést hozott

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Project One, Frankfurti Autószalon
dpatop - Formula One driver Lewis Hamilton gets out of the sports car Mercedes-AMG Project One during the "Mercedes-Benz Media Night" at the fair in Frankfurt/Main, Germany, 11 September 2017. The International Motor Show (IAA) is on between 14 and 24 September 2017. More than 1,000 manufacturer from nearly 40 countries present their products at the renown fair. Photo: Arne Dedert/dpa
Vágólapra másolva!
A világbajnokság éllovasa komoly változást vezet be az életmódjában. Nem tudni arról, hogy bárki is így döntött volna korábban.

Gyökeres változás vezet be az életmódjában Lewis Hamilton, az idei F1-es pontverseny listavezetője. A háromszoros világbajnok a Snapchaten jelentette be, hogy áttér a vegán életmódra, vagyis a továbbiakban nem fogyaszt állati eredetű ételeket, húst, tojást és tejtermékeket. Hamilton a „What the Health” című dokumentumfilm megnézése kapcsán hozta nyilvánosságra a döntését.

„Ma este meg fogom nézni a What the Health-t. Emberek, az a küldetésem, hogy vegánná váljak. Az állatkínzás, a globális felmelegedés és a személyes egészségünk a tét” – írta ki a közösségi felületre, amit a Livekindly szemlézett.

Hamilton változtat az életmódján Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Hamilton az F1 hivatalos weboldalának elárulta, hogy vörös húst már akkor sem fogyasztott, a kedvenc ételei viszont akkor még egyáltalán nem voltak összeegyeztethetők a vegán életmóddal.

„Palacsintákkal kezdenék, legalább hattal, utána ennék némi bacont, aztán néhány nagyszerű sült csirkét sült rizzsel. Legalább egy csomag Haribót is elfogyasztanék és egy kis sajttortát. Ezzel kihúznám az életem végéig!”

Hamilton valószínűleg az első pilóta az F1 történetében, aki önkéntesen ennyire beavatkozik az étrendjébe,

a többi versenyző étkezését személyi edzőik vagy a csapataik stábja szigorú szabályok alapján állítja össze, és kötött menetrend szerint kell elfogyasztani, bár a McLaren által kiadott menüben is túlsúlyban vannak a növényi eredetű táplálékok.

Hamiltont tavaly bírálta a PETA nevű szervezet, mert foglyul ejtett vadmacskákkal játszadozott, és erről videókat posztolt, állatvédők kifogásolták azt is, hogy hoverboarddal közlekedett a paddockban, miközben kutyája, Roscoe pórázon szaladt mellette, és felmerült az is, hogy a globális felmelegedés elleni küzdelemben nem hatékony a privát repülőgép és a nagy teljesítményű utcai sportautók tartása.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!