A Red Bull csak kölcsönadja Sainzot a Renault-nak

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01219 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
2018-ban a franciák gyári csapatánál fog versenyezni, de a Red Bull-család tagja marad, vagyis később még visszahívhatják, ha úgy alakul.

Pénteken megerősítették azt a már napokkal ezelőtt kiszivárgott hírt, hogy Carlos Sainz jövőre Nico Hülkenberg csapattársa lesz a Renault-nál, de a hivatalos bejelentés szerint a Red Bull csak kölcsönadja őt a franciák gyári alakulatának 2018-ra.

Sainz később visszatérhet a Red Bullhoz Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Erre annak a bonyolult alkunak a részeként kerül sor, amellyel a Renault egy évvel a lejárta előtt felbontja a szerződését a Toro Rossóval, hogy áttérhessen a McLarennel szakító Honda motorjaira. A cserével Sainz mindenképpen nyer, mert már korábban egyértelművé tette, hogy szeretne feljebb lépni a Red Bull fiókcsapatától, az energiaitalos cég pedig később visszakaphatja őt, ha a Renault-nál jól szerepel, és valamelyik versenyzőjük, Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen távozik.

– mondta Sainzról a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. – Ez Carlos számára új kihívás lesz, és mi is szemmel fogjuk tartani a fejlődését, hiszen a Red Bull-család tagja marad. Ez Carlos és a Renault számára egyaránt remek fejlemény, nekünk pedig lehetőséget ad rá, hogy új egy tehetséget hozzunk fel a Forma-1-be."

Marko ezzel alighanem a 21 éves Pierre Gaslyra, a GP2 tavalyi bajnokára célzott, aki jelenleg a japán Super Formulában versenyez, de jövőre elfoglalhatja Sainz helyét a Toro Rossónál, ahol várhatóan Danyiil Kvjat lesz a csapattársa. Pénteken a Red Bull junior együttese is megerősítette, hogy „több évre szóló" szerződést kötött a Hondával – a hírekben egyébként nem hivatalosan három évet emlegettek.

Sainz érkezése miatt a Renault-nál nem marad ülés Jolyon Palmer számára,

aki nem tudta felvenni a versenyt Nico Hülkenberggel, ráadásul sokkal több műszaki hiba is sújtotta. A héten arról pletykáltak, hogy Sainz már az idén, akár a Malajziai Nagydíjtól kezdve a helyére léphet, ezt azonban Palmer cáfolta, és a mai bejelentés is 2018-at emlegetett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!