Hamilton tudni szeretné, hogy mi van Schumacherrel

Forma-1, Lewis Hamilton, McLaren Mercedes, Michael Schumacher, Mercedes AMG Petronas, Japán Nagydíj 2010
McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain (L) chats with Mercedes driver Michael Schumacher of Germany during a press conference ahead of Formula One's Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit in western Japan, on October 7, 2010. Just 25 points -- the equivalent of a single race win -- separate the top five at the head of the championship standings as drivers prepare for this weekend's Japanese Grand Prix. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton azt tervezi, hogy megkérdezi a rekordbajnok feleségét a hétszeres világbajnok egészségi állapotáról. Sebastian Vettel kipróbálná a leggyorsabb Ferrarit.

A Belga Nagydíjon már megünnepelték, hogy Lewis Hamilton beérte Michael Schumacher rekordját a pole pozíciók terén, Hamilton viszont az Olasz Nagydíj időmérőjén túl is szárnyalta a hétszeres világbajnok eredményét, és 69 pole pozícióval már ő vezeti az örökranglistát. Hamilton elérzékenyült a történtektől.

Az idei világbajnokság éllovasa vasárnap „hihetetlen érzésnek” nevezte, hogy átírta a sorrendet, és ismét felidézte a történetet, hogy gyerekként a nagydíjak alkalmával ő is lefutotta a hétvégéket a számítógépes szimulátorral, és olyankor mindig Schumacher autójával versenyzett. „Most őrületesnek tűnik, hogy előrébb járok nála az időmérős eredmények terén. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített eljutnom idáig.”

A pályán is megvívtak egymással Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Schumacher szinte minden rekordot átírt, elsősorban az első, 1991 és 2006 közötti pályafutása során. Leginkább akkor vált a sport fő csúcstartójává, de a kevésbé sikeres visszatérése után, 2010 és 2012 között lehetőséget adott napjaink legjobbjainak is, hogy megküzdhessenek vele a pályán, így Hamilton és Sebastian Vettel ellen is versenyzett.

– mondta Hamilton, aki pont Schumachert váltotta a Mercedesnél szűk egy évvel azelőtt, hogy a hétszeres világbajnok életveszélyes síbalesetet szenvedett Franciaországban, és azóta nincs hír az állapota felől. – Nagyon szeretnék beszélni a feleségével, és megtudni, hogyan állnak a dolgok. Az idő majd eldönti ezt” – tette hozzá a brit pilóta.

Az F2004-es félelmetesen gyors volt, 18 pályából 9-en pályacsúcsot értek el vele, Schumacher megnyerte a Japán Nagydíjat is Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az előző, Belga Nagydíjon az F1 megünnepelte Schumacher első futamgyőzelmének 25 évfordulóját is, fia, Mick Schumacher édesapja egyik 1994-es Benettonjával tehetett meg egy tiszteletkört. Monzában Sebastian Vettelt is megkérdezték, hogy melyik történelmi Ferrarit próbálná ki szívesen, ő pedig Schumacher leggyorsabb F1-es autóját említette meg.

„Azt biztosan álomszerű lenne vezetni. Hogy melyik pályán? A kedvencemet választanám, bár ez logisztikai szempontból nem lenne könnyű, azaz Szuzukát. Az az autó óriási leszorítóerőt generált, nagyon könnyű volt, hihetetlenül gyors, úgyhogy egyedülálló élmény lenne vezetni. Ha a következő évek során jól szerepelek, egy napon talán lehetőséget kapor” – mondta Vettel a Ferrari veterán versenyautókat üzemeltető programjára utalva.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!