Vágólapra másolva!
A Renault csapatfőnöke nemrég azt mondta, még nincs meggyőződve arról, hogy Robert Kubica képes versenyezni az F1-ben. Más csapatok is érdeklődnek iránta?

Életveszélyes ralibalesete óta először látogatott el F1-es versenyhétvégére a BMW és a Renault korábbi pilótája, Robert Kubica. A lengyel pilóta a Hungaroringen itt volt, de akkor csak a tesztre érkezett meg a pályára, és menedzsere, Alessandro Alunni Bravi szerint most is csak barátait akarta üdvözölni, más célja nem volt a látogatással.

„Az emberek megveregetik a vállát, így mutatják ki, hogy mennyire szeretnék, ha visszatérne az F1-be – mondta Bravi a Motorsport.com-nak. – Ez extra lökést ad neki. Örömmel hallja a pozitív megjegyzéseket, és látja, hogy az emberek szívesen látják őt” – tette hozzá, és kijelentette, nem csak a Renault-nál figyeltek fel a lengyel versenyző teljesítményére a hungaroringi teszten.

Kubica letette a névjegyét a Hungaroringen Forrás: Farkas Péter - GPhírek

„Az biztos, hogy a teszt sokkal jobban alakult annál, amire mindenki számított, még az F1-es paddockban is. Van iránta érdeklődés az F1-ben és azon kívül is” – vélte Bravi, szerinte Kubicának a legkézenfekvőbb alternatíva az LMP1-es kategória lehet, de arra nem tért ki, hogy a gyári istállók távozása után melyik csapat jöhet szóba.

„Mondhatjuk, hogy a teszt után Robertben már nincsenek kétségek, és korlátozások nélkül tud F1-es autót vezetni. A következő lépést még nem tudjuk. Továbbra is keresgélünk, és próbáljuk kitalálni, hogy mi a legjobb lépés a számára. Nem kell sietnünk, mert a szezon vége előtt nem lesz újabb teszt. Most nincs nagyon mit mondani, egy olyan csapatot kell találnunk, ami tényleg akarja őt.”

Ez abból a szempontból problémás, hogy a Renault Sport Racing ügyvezetője, Cyril Abiteboul még nincs meggyőződve Kubica képességeiről, és nem tudni, hogy az enstone-i istálló hajlandó-e várni a szezon végéig, hogy megnevezze Nico Hülkenberg csapattársát. Bravi szerint azonban Kubica most nem munkát keres Monzában.

„Nem folyik semmi a háttérben, ezt elmondhatom. Egyszerűen örült, hogy beugorhat a paddockba. Nagyon hálásak vagyunk a Renault-nak, hogy lehetőséget adtak neki, szerintem mindenki látta, hogy Robert mire képes. Nem hinném, hogy a paddock a legalkalmasabb hely arra, hogy tárgyaljunk másokkal. Ő most lazít, nem az F1-en jár az esze, és nem a tárgyalásokon rágódik.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!