A Red Bull nem fél, hogy Verstappent elcsábítja a Ferrari

Forma-1, Monacói Nagydíj, Ferrari, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull
depart start RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action BOTTAS Valtteri (fin) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP action VERSTAPPEN Max (ned) Red Bull Tag Heuer RB13 action during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 28th in Monte Carlo - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
Christian Horner nem aggódik emiatt, mert Verstappen hiába türelmetlen, tisztában van a Red Bull adottságaival. Egyelőre nem téma náluk a szerződéshosszabbítás.

Max Verstappen nem tartozik a türelmes vagy a végletekig hűséges emberek közé: kerek-perec kijelentette, hogy a leggyorsabb autót akarja vezetni, és ha ezt nem a Red Bulltól kapja meg, vagy úgy érzi, nem fogja megkapni, szemrebbenés nélkül tovább áll. Jövőre még nem vált csapatot, de a pletykagépezet már beindult, hogy 2019-re esetleg a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez igazol.

Jelenlegi főnökét, Christian Hornert azonban nem izgatja ez a forgatókönyv. "Nem hiszem. Úgy vélem, átlátja a helyzetet - felelte arra a kérdésre, hogy szerinte a Ferrari vagy a Mercedes elszipkázhatja-e az ékkövüket.

"A szezon eleje óta jó irányba tartunk, leszámoltunk a korábbi korrelációs problémákkal (a szélcsatornában és a pályán mért adatok között). Meredeken fejlődtünk."

Verstappent bizonyára a Ferrari és a Mercedes is szívesen szerződtetné Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Verstappen megdöbbentő győzelemmel és összességében remek produkcióval mutatkozott be a Red Bullnál tavaly, az idei év viszont nem épp diadalmenet neki. A technika rengetegszer kibabrált vele, és két versennyel ezelőtt még a Force Indiát vezető Sergio Pérez is megelőzte a tabellán, noha a három élcsapat autója messze kiemelkedik a mezőnyből.

A holland az öt kiesésével tömérdek pontot bukott, csapattársa, Daniel Ricciardo közel kétszer több pontot gyűjtött nála.

Elismerte, hogy a sorozatos műszaki gondok miatt már nem is bízik annyira a csapatban.

Horner azt mondja, jelenleg nem téma a Red Bullnál a szerződéshosszabbítás Verstappennel. "A papír tartalma mindkét fél szándékát tükrözi. Pillanatnyilag nincs értelme Max szerződéséről beszélni, mivel előbb olyan autót kell adnunk neki, amellyel harcolhat és győzhet. Biztos vagyok benne, hogy ha ilyet készítünk, Max nem akarna más csapathoz menni" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!