A nagy kérdés: Miért drukkoljak önöknek az F1-ben?

Forma-1, Magyar Nagydíj, Hungaroring szurkolók
fans Supporters Public Spectators ambiance during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from July 28 to 30, Hungaroring, Budapest - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Egyszerű, de mégis nehéz kérdést tett fel egy szurkoló az összes F1-es csapatnak. Még az istállók bicskája is beletört ennek megválaszolásába.

Érdekes kísérletbe kezdett a Reddit Forma-1-es csoportjának egyik felhasználója, Aleksandar321. Bejegyzése szerint 2017. július 3-án minden F1-es csapatnak emailt küldött, és azt kérdezte tőlük, hogy miért kellene pont nekik szurkolnia. Ez az egyszerű kérdés végül az istállóknak is feladta a leckét, hiszen a 10-ből összesen 3-an válaszoltak neki.

Aleksandar szerint a leggyorsabb a Toro Rosso volt, őket a Force India, és végül augusztus 1-jén, tehát a Magyar Nagydíj utáni teszt első napján a Williams képviselője is billentyűzetet ragadt, a többi csapatnak nem volt elég egy hónap arra, hogy feleljenek a kérdésre. Pontosabban, ez a Toro Rossónak sem sikerült, de tőlük legalább érkezett egy email.

Ők vajon mi alapján választottak? Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Ebben egy általános üzenet állt, amiben megköszönik a megkeresést, és azt kérik, hogy a küldő mellékelje a teljes nevét és postai címét is, hogy a versenyzőik által dedikált autogramkártyákat küldhessenek neki. Egy kommentelő, SunshineMindy viccesen meg is jegyezte, hogy az olasz istálló a vesztegetés módszerét választotta a szurkoló bizalmának megnyeréséhez.

A Force Indiánál a kérdést átpasszolták a sajtórészlegnek,

mivel az átgondoltnak tűnő válasz a sajtókommunikációra fenntartott címről érkezett meg. Ebben a csapat nevében író névtelen szerző megköszöni az üzenetet, elnézést kér a késedelemért, amit az „őrületes” silverstone-i hét számlájára írt, majd a csapat adottságaival magyarázza, hogy miért érdemes a Force Indiának drukkolni.

„A többi csapattal ellentétben minket nem támogatnak nagy gyártók (és soha nem is tették). Teljesen függetlenek vagyunk, ami azért versenyez, mert imádunk versenyezni, és nem a marketing miatt. A miénk a legkisebb költségvetés a mezőnyben, mégis az elejében küzdünk, és mi vagyunk az egyik leginkább rajongóbarát csapat. Szurkolói eseményeket szervezünk, mindig megállunk pár szót váltani,

A Williams levélírója remélte, hogy Aleksandar élvezte a szezon eddigi részét, ami „izgalmas időszak a sportban a szabályváltozások és az F1 tulajdonosváltása miatt”, majd visszadobta neki a labdát.

„Mondani sem kell, de örülnénk, ha a Williams szurkolója lenne, de ez a döntést csak ön hozhatja meg. Mi csak annyit mondhatunk az érdekünkben, hogy egy igazán elkötelezett családi csapat vagyunk, ami a dolgozóink és rajongóink támogatásával gyarapszik. Ezen az úton a kemény munka és az eltökéltség tesz minket azzá a csapattá, ami vagyunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!