Vágólapra másolva!
Az F1-es pályafutását végleg lezárta, de a japán rajongóktól még egyszer elköszön a Belga Nagydíj idején zajló szuzukai 1000 kilométeres futamon. Már a tesztelést is megkezdte.

Még egyszer láthatja az idén a közönség Jenson Buttont egy versenyautóban, miután az F1-től végleg visszavonult 2009-es világbajnok augusztus 26-án és 27-én részt vesz a Super GT szezonzáró fordulóján, a szuzukai 1000 kilométeres versenyen. Button egy Honda NSX-et vezet majd váltótársaival a DTM-re emlékeztető bajnokságban.

A brit pilóta második hazájaként tekint Japánra, és a Hondához is erősen kötődik, hiszen F1-es pályafutása legnagyobb részét az ő motorjaikkal futotta, az első győzelmét is velük szerezte meg, bár az igazi sikereket a Mercedes erőforrás hozta meg a számára. Button mégis lelkesen várja augusztus végét, hogy újra találkozhasson a japán szurkolókkal.

„Izgalmas más pilótákkal együtt dolgozni, mert megvan a maguk véleménye – nyilatkozta Button a Honda által készített videóban. – A Forma-1-es tapasztalatomnak köszönhetően én teljesen más látásmódot hozok. Ez remélhetőleg segít majd minket, hogy gyarapodjunk, és sikeresek legyünk Szuzukában.”

Button váltótársa a japán Muto Hideki és Nakadzsima Daiszuke lesz.

„Három nagy autógyártó és négy nagy gumigyár versenyez, rengeteg nagyon tehetséges pilóta van a mezőnyben leginkább Japánból, de nagyon nemzetközi a társaság. Az autók is nagyszerűek, lenyűgözően néznek ki, nagyon menők. Azt mondanám, ezek a legszebb versenyautók” – nyilatkozta Button a Mugen által épített NSX-GT-ről, ami a magasabb, GT500-as kategóriában indul.

Button már az F1-ben is kedvelte a japán motívumokat Forrás: AFP/Mal Fairclough

Button 2011-ben a McLaren-Mercedesszel megnyerte a Japán Nagydíjat Szuzukában, szerinte a szigetország rajongóit lehet a leginkább lelkesíteni. „Egyszerűen imádják a motorsportokat, és külön a versenyzőket és a csapatokat is, ezt remek látni. Különleges számomra visszatérni ide, és versenyezni a Super GT-ben” – ismerte el.

„Nagy köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, akik nagyon támogattak az egész F1-es pályafutásom során, ezért örülök, hogy visszatérhetek, és törleszthetek egy hazai versenyükön. Jó műsort fogunk csinálni, ez lesz a szezon utolsó versenye, és emlékezetessé fogjuk tenni önöknek” – ígérte Button.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!