Vágólapra másolva!
A Ferrari szerint még mindig nem dőlt el, hogy kik versenyeznek majd náluk 2018-ban, de Sergio Marchionne, a vállalat elnök-vezérigazgatója nem számít jelentős változásokra.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen idei második kettős győzelmével a Ferrari megerősítette Vettel 1. helyét az egyéni világbajnokságban a Magyar Nagydíjon, és a konstruktőri pontversenyben is közelítettek a Mercedeshez. Szokatlan, de a nyári szünet közeledtével egyik pilótának sincs még szerződése 2018-ra, Vettel azonban nem aggódik a helyzet miatt.

„Nem látom okát, hogy miért ne – felelte Vettel, amikor a Hungaroringen arról kérdezték, marad-e a Ferrarinál. – A hétvégén biztosan állok készen (a szerződés aláírására), de korábban is elmondtam már, hogy nem sietek, és nem hiszem, hogy a csapatnak kapkodnia kell. Szerintem van most elég dolgunk, a nyári (szünet) alatt több időnk lesz majd. Egy papírt gyorsan alá lehet írni.”

Jövőre is változatlan maradhat a Ferrari párosa Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A sajtóban felmerült, hogy Vettel azért halogatja a tárgyalást a Ferrarival, mert valamilyen előzetes megállapodást kötött a Mercedesszel, aminek lejártára vár, de Niki Lauda korábban tagadta, hogy előszerződésük lenne Vettellel. Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója is kijelentette a Corriere della Sera című lapnak, hogy nem számít Vettel távozására.

Miközben Vettel esetében szokatlan, Räikkönen kapcsán már szinte rutinszerű, hogy a nyári szünethez közeledve még nincs szerződése a következő szezonra. A finn pilóta azonban sokat javított a helyzetén a hungaroringi 2. helyével, és Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, „csak egy bajnok tudta úgy védeni a csapattársát, mint egy Viking.”

Räikkönen a célig követte a műszaki hibával küzdő Vettelt Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Marchionne 50%-nál valószínűbbnek tartotta, hogy jövőre is a Vettel-Räikkönen páros versenyez majd a Scuderiánál, mert „remekül dolgoznak együtt, és kockázatos lenne változtatni ezen a játszmán. Meglátjuk, hogy meg tudjuk-e tartani őket, de szerintem maradni akarnak.” Az olasz-kanadai üzletember szerint

Tartja magát a pletyka, hogy a Ferrari esetleg Lewis Hamilton elcsábításán dolgozna, de Marchionne ezúttal nem tett gesztust a Mercedes pilótája felé. „A Ferrari mindenkinek az álma, és kiváltság lenne egy pályafutást itt befejezni. Egyelőre viszont nem nyitottunk felé, és nem akarok a jövőről beszélni, mert van már két remek versenyzőnk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!