A Sauber visszatáncol, mégsem kér a Hondából

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Bahrain SPO F1 Formula 1 Grand Prix Bahrain, Sakhir Int. circuit, Manama, Bahrain, Formula1, Round 3, 2017.



  Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Bahrai
Grand Prix Bahrain, Sakhir Int. circuit, Manama, Bahrain, Formula1, Round 3, 2017. Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Bahrain, #94 Pascal Wehrlein (GER, Sauber F1 Team), , 16.04.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Nem a japán gyártó szállít nekik motort 2018-tól, stratégiai okokból kihátrálnak a szerződésből. A döntést a csapat új főnöke, Fred Vasseur hozta meg.

Igaznak bizonyult a pletyka, hogy mégsem a Honda szállít a következő szezontól motort a Saubernek, a felek ugyanis kihátráltak az együttműködésből. Bár tavasszal úgy tűnt, megállapodást kötöttek, kiderült, hogy erről hivatalos dokumentumot nem írtak alá, és a csapat vezetősége él a motorváltás lehetőségével.

"Nagyon kellemetlen, hogy jelen körülmények között nem folytathatjuk a tervezett együttműködést a Hondával - mondta Frederic Vasseur, az istálló nemrég kinevezett csapatfőnöke.

"Köszönetet szeretnénk mondani a Hondának a közös munkáért, és a legjobbakat kívánjuk nekik a Forma-1-ben."

A Sauber nem követi a McLarent a Hondához Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Az még kérdés, hogy így honnan kap erőforrásokat kap a Sauber, de a kézenfekvő megoldásnak eddigi partnerük, a Ferrari tűnik. A Hondát még Vasseur elődje, Monisha Kaltenborn akarta megnyerni beszállítónak, ám ő azóta elhagyta az istállót.

"Jó kapcsolatot alakítottunk ki a Sauberrel, és vártuk, hogy közösen vágjunk neki az F1 2018-as szezonjának. A csapat új menedzsmentjével folytatott egyeztetések után azonban közös megállapodással úgy döntöttünk, a nézeteltérések miatt lefújjuk a projektet" - nyilatkozta Jamamoto Maszasi, a Honda általános sportigazgatója.

A motorgyártók mezőnyéből lefelé erősen kilógó japánoknak nagyon jól jött volna, ha jövőre az eddigiekhez képest kettővel több autóból gyűjthetnek adatokat,

erről azonban lemondhatnak – sőt, még az a nem túl valószínű, de elméletileg lehetséges forgatókönyv is előfordulhat, hogy a McLaren sem tart ki mellettük.

A wokingi istálló a nyár végéig akar pontot tenni arra, hogy melyik beszállítóval vág neki a következő idénynek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!