Csapattársa szurkolói zaklatják a neten a Force India ifjoncát

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Esteban Ocon, Force India
Force India's French driver Esteban Ocon drives back to the garage during the first practice session of the Formula One Austria Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, on July 7, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez szurkolói közül többen inzultálták a Twitteren Esteban Ocont a szüleit is sértegetve, aki válaszul letiltotta őket. Nyugalomra inti a sértegetőket, és emlékeztetett rá, hogy ez csak sport.

A Force India nem számított a béke szigetének a két júniusi verseny után. Kanadában Sergio Pérez a csapat kérésével dacolva nem engedte el a frissebb gumikon haladó Esteban Ocont, akinek így papíron jobb esélye lett volna a dobogóra, majd Azerbajdzsánban ütköztek a csata hevében, rengeteg értékes pontot eldobva. A balesetért, amely nélkül valószínűleg mindketten dobogóra állhattak volna, nagyjából fele-fele arányban voltak felelősek a csapat értékelése szerint.

A versenyzők nem ugrottak egymás torkának az incidensek miatt, bár néhány megjegyzést odaszúrtak a másiknak. Ennél messzebbre ment Pérez több szurkolója az utóbbi időben, akik a Twitteren sértegették Ocont és családját, aki nem sokáig tűrte ezt a hangnemet.

Ez csupán sport: keményen harcolunk, de nem vagyunk gyilkosok. Mindenkinek le kellene nyugodnia" - idézte a grandprix.com a csapatnál az első idényét töltő fiatal versenyzőt.

Ocont a neten zaklatták csapattársa szurkolói Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ocon nem aggódik amiatt, hogy a szezon vége felé személyesen is kapcsolatba fog kerülni csapattársa rajongóival a Mexikói Nagydíjon.

"Szerintem minden rendben lesz - mondta. - Egyszer sem mondtam rosszat Mexikóról. Szeretem az országot, korábban kiválóan éreztem ott magam, és Sergióval is jó a kapcsolatom."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!