Vettel újabb felkérést kapott a Ferraritól

F1-GRAND-PRIX-OF-AUSTRIA-PREVIEWS GRAND PRIX Grosser Preis von Österreich Spielberg FIS F1 preperation Preperation for the Austrian FIA Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, 06 July 2017. PICTURE:  German Formula One driver Se
Preperation for the Austrian FIA Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, 06 July 2017. PICTURE: German Formula One driver Sebastian Vettel of Scuderia Ferrari (Photo credit should read "Dominik Angerer/APA-PictureDesk via AFP")
Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne már korábban is kijelentette, hogy a négyszeres világbajnok addig marad a Ferrarinál, amíg akar, de ismét jelezte versenyzőjének, hogy szívesen látja a csapatnál.

Szokatlan módon még egy versenyzővel sincs nyilvánosan bejelentett szerződése a Ferrarinak a következő szezonra, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy Sebastian Vettel maradásának nem lesz akadálya Maranellóban. A négyszeres világbajnok 2014 végén hagyta el sikerei helyszínét, a Red Bullt, és eddig hat futamgyőzelmet gyűjtött be a Scuderia versenyzőjeként.

Vettelt tavaly Maurizio Arrivabene csapatfőnök és Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója is rendre utasította, amikor visszaesett a teljesítménye, és durván szidalmazta az FIA versenyigazgatóját, Charlie Whitingot is, majd az idei bakui botrány után is közölték vele, hogy változtasson a viselkedésén.

Preperation for the Austrian FIA Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria, 06 July 2017. PICTURE: German Formula One driver Sebastian Vettel of Scuderia Ferrari (Photo credit should read "Dominik Angerer/APA-PictureDesk via AFP") Forrás: APA-PictureDesk/Dominik Angerer / EXPA / picturedesk.com/Dominik Angerer

Marchionne ettől függetlenül korábban azt mondta, Vettel addig marad a Ferrarinál, amíg szeretne, és Ausztriában megerősítette, hogy szívesen látja a négyszeres világbajnokot a csapatnál.

– nyilatkozta az üzletember a szerződéshosszabbítással kapcsolatban, ami várhatóan a nyári szünet eleje és az Olasz Nagydíj között rendeződik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lehet Vettel csapattársa, mert Marchionne „kissé lustának” nevezte Kimi Räikkönent, és azt mondta, Fernando Alonso leigazolása sem érdekli a Ferrarit. Alonso viszont ettől még nem zárja ki a visszatérést.

Marchionne beavatkozik az F1-es csapat működésébe Forrás: AFP

„Ez még nem a megfelelő idő, majd szeptembertől beszélünk erről – nyilatkozta Alonso a Sky Italiának. – Jelen pillanatban normális, hogy nem lehet a pilótapiacról beszélni, mert a Ferrari és a Mercedes a világbajnoki címért küzd, és a stabilitás a legfontosabb számukra. A Ferrari egy kis előnyben van, és remélem, hogy jól be tudják majd osztani” – tette hozzá.

Marchionne a La Gazzetta dello Sportnak megerősítette a napok óta keringő pletykákat arról, hogy Lorenzo Sassi, a Ferrari F1-es motorguruja távozott a csapat közeléből. „Sassi folytatja a pályafutása fejlesztését, így tettünk Cardiléval is” – utalt Enrico Cardiléra, aki a GT-programtól került az F1-es aero részleghez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!