A Red Bull hadüzenetet küldött a Ferrarinak és a Mercedesnek

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Osztrák Nagydíj kockás zászló
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, award ceremony. Image shows the flagman with the chequered flag and Daniel Ricciardo (AUS/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Christian Horner elégedett a három, számukra kedvezőtlen pályán szerzett eredményekkel, és arra számít, hogy a következő, kevésbé motorigényes helyszíneken még közelebb lopózhatnak a két élcsapathoz.

A Red Bull mérlege minden előzetes várakozást felülmúlt az idény számukra legnehezebbnek tűnő időszakában: a motorerőt előtérbe helyező kanadai, azeri és osztrák pályáról egy 1. és két 3. hellyel távoztak, ráadásul ezen a három futamon csak Valtteri Bottas szerzett több pontot Daniel Ricciardónál.

Bár az ausztrált ezalatt a vetélytársak zűrjei is segítették, a csapat hazai versenyén kifejezetten jó tempót diktált, maga mögött tartotta a rajtbüntetést kapó Lewis Hamiltont, s csupán 6 másodperccel lassabban teljesítette a távot a győztes Bottasnál. Christian Horner szerint ez felettébb bíztató a jövőre nézve.

Ricciardo már zsinórban ötször állt a dobogón Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Christian Walgram

"Az előző három pálya kihangsúlyozta a gyengeségeink egy részét, így a két 3. hely és a győzelem egész tűrhető - mondta az istálló főnöke.

„Láthatták, hogy akkor is tartani tudtuk a pozíciónkat, amikor Hamiltont az utolsó 10-15 körben a fordulatszám feltekerésére utasították (az Osztrák Nagydíjon), pedig ez körönként 4-5 tizedes előnyt érhetett neki."

„10 másodpercen belül végeztünk a győzteshez képest, és ehhez Safety Carra sem volt szükség. Egyértelműen felzárkóztunk, ráadásul bőven van még tartalékunk. A gyárban mindenki elképesztően keményen dolgozik. Reméljük, hogy tovább javítunk az autón, ahogy azt is, hogy a motor erősítése szintén folytatódik."

A Renault idén nem tervez egyszeri jelentős frissítést az erőforrásán, inkább a folyamatos csiszolgatásra helyezi a hangsúlyt.

Ricciardo a május eleji Spanyol Nagydíjon majdnem körhátrányban végezve állt dobogóra, de a Red Bull szintet lépett azóta,

és a naptárban soron következő Silverstone, valamint a Hungaroring vonalvezetése jobban kedvezhet nekik, mint a legutóbbi pályák.

Ricciardo ellenáll a nyomásnak

Max Verstappen számára a sorozatos műszaki hibák és egy szerencsétlen ütközés miatt nem termett babér az előző három versenyen, így a Force India versenyzője, Sergio Pérez megelőzte az egyéni pontversenyben.

A Red Bull fejlődéséből és Hamilton, illetve Sebastian Vettel problémáiból csak Ricciardo tudott hasznot húzni.

Horner méltatta a pilótáját, aki nem pusztán a mázlinak köszönhette jó eredményeit.

"Hihetetlenül jól vezet. Ausztriában egyetlen hibát sem követett el. Nagyon harapott az első körben, határozottan előzte meg Kimi (Räikkönent), az utolsó 10 körben pedig úgy nyomta, mintha időmérőn lenne - mondta. - A pálya második szektorában kellett előnyt kovácsolnia, hogy utána Hamilton ne használhassa a DRS-t, vagy legalább 0,8 másodperccel előtte maradjon, így a célegyenesben meg se kísérelhesse az előzést. És Daniel megcsinálta."

"Hatalmas nyomás volt rajta, ahogy Montrealban is (a Force Indiák és Vettel támadása miatt), de tökéletesen helytállt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!