Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok az idén is részt vesz a híres goodwoodi Sebességfesztiválon, természetesen egy Mercedes volánja mögött.

Ismét F1-es autóba ül Nico Rosberg: a tavalyi világbajnok a Twitteren jelentette be, hogy 2017. július 2-án ő is részt vesz a híres goodwoodi Sebességfesztiválon, és üzenete szerint a saját Ezüstnyilát fogja vezetni, vagyis minden bizonnyal egy F1-es Mercedest.

Rosberg már tavaly is részt vett a páratlan rendezvényen, akkor még a világbajnoki címért folyó hajrában szakított időt arra, hogy szórakoztassa a közönségét, és civilben arra is kísérletet tett, hogy elvegyüljön a tömegben, és megcsodálja a hihetetlen járműveket, kevés sikerrel.

A híres Festival of Speed egy évente zajló rendezvény, amit Lord March hívott életre 1993-ban a goodwoodi birtokán. Eredetileg a Goodwood Circuiten szeretett volna ismét versenyt rendezni, ehhez azonban nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel, így inkább hegyi felfutóversenyt szervezett a birtokon. Ez már az első évben 25 ezer nézőt vonzott.

Később sikerült elkerülni az ütközést a Le Mans-i 24 órás verseny időpontjával, és az évek során négynapos rendezvénnyé bővült az esemény, ami az F1-es csapatok számára is vonzóvá vált. Korábban ők is versenyeztek egymással, de miután 1999-ben Nick Heidfeld veszélyesen gyors időt autózott a V10-es McLaren-Mercedesszel, az F1-esek inkább felhagytak a küzdelemmel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!