Vágólapra másolva!
Christian Horner méltatta a 2. helyről kieső Max Verstappent, és a 3. helyen célba érő Daniel Ricciardót is. A Red Bull az egyik leggyengébb pályájukról is dobogóval tér haza.

A lóerőhiány miatt küszködésre számított a Red Bull a Kanadai Nagydíjon, de már az első méterektől kezdve igen jól szerepeltek a versenyen, még akkor is, ha a szenzációsan rajtoló Max Verstappen műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. A két Red Bull az időmérőn csak a harmadik sorba fért be, de a lámpák kialvásakor mindketten kilőttek, és előrébb léptek a mezőnyben.

Különösen Verstappen villogott, a 2-es kanyar külső ívén körbe autózta Sebastian Vettelt, és még azt is megúszta, hogy lecsípett egy nagy darabot ellenfele első vezetőszárnyából. Verstappen később többé-kevésbé tartotta a lépést Lewis Hamiltonnal, és maga mögött tartotta Valtteri Bottast is, de később elpártolt mellőle a szerencse, és kiesett.

Hamiltont esélytelen volt elkapni, de Verstappen a dobogóra jó lehetett volna Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

„Nagyon idegesítő, hogy ilyen remek rajt után így ért véget a versenyem. Szerintem a dobogó elérhető volt, erre megint üres kézzel távozunk. Igen jól sikerült az indulás, egyáltalán nem pörögtek ki a kerekek, minden erőt átvittem az aszfaltra, és több helyet javítottam. Kissé összeértem Sebbel, ez néha előfordul, amikor szélesen vesszük a kanyart. Utána csak a gumikra és a fékekre vigyáztam,

Verstappen saját elmondása szerint már éppen a saját versenyét kezdte volna futni, amikor az autója megadta magát. Elismerte, a versenyzés része, hogy műszaki hibák előfordulnak, de már kezd belefáradni az idei balszerencsékbe. A fedélzeti kamera képén is lehetett látni, ahogy mérgesen száll ki az autóból.

Elromlott a Red Bull Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Hirtelen elromlott az akkumulátor – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak. – Szerencsére még a rádió sem működött, mert biztosan eléggé színes dolgokat morgott a sisakjában.” Horner hozzátette, a Red Bull sokat fejlődött a hétvégén, és „nagy kárnak” nevezte, hogy az ígéretes rajt után Verstappen kiesett, Ricciardót kiemelte az újabb remek eredménye miatt.

– idézte a BBC. – A hármas szektorban a Force Indiák megdöbbentően gyorsak, ezért nem engedhette meg magának, hogy tévesszen. Ha (Esteban) Ocon még (Sergio) Pérezt sem tudta megelőzni, akkor Daniellel sem bírt volna. Kár, hogy Maxnak ki kellett állnia, mert ő is ott lett volna. Teljesen megadta magát az akkumulátor.”

Újabb áldozatot szedett Ricciardo cipője Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

Ricciardo fegyelmezetten haladt Pérez mögött, aki jobb híján elismerte, hogy ellenfele hibája nélkül esélye sem volt előzni Kanadában, így Ricciardo váratlan 3. helyet szerzett a csapatnak, hiszen az utolsó körben Vettel sem tudta őt leküzdeni. Bár úgy tűnt, hogy komoly támadásokat nem kellett elhárítania, így is meg kellett dolgoznia a sikerért.

Nem ez volt a legkönnyebben megszerzett 3. helyem, de amikor megláttam a kockás zászlót, azt mondtam: igen, végre fellélegezhetek. Egyáltalán nem terveztem, hogy megint a cipőmből fogok inni, de amikor a közönség kiabálni kezdett, és Sir Patrick Stewart is beszállt, úgy voltam vele, hogy rendben, benne vagyok. Jól is sikerült.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!