Vágólapra másolva!
Tavaly nemet mondott nekik, de nem tettek le róla, hogy megszerezzék. Palmer jövője nincs biztonságban, akár a szezon közben is elküldhetik.

A Renault már tavaly is kivetette a hálóját Sergio Pérezre, ő azonban nem fogadta el az ajánlatukat, mert úgy érezte, a Force Indiánál jobb helyen van. Csapattársa, Nico Hülkenberg viszont igen igent mondott nekik azon az alapon, hogy egy gyári istállónál több esélye lehet felívelő pályára állítani a karrierjét, és a döntését nem bánta meg:

a Renault erre az évre látványosan fejlődött, közelebb került a középmezőnyhöz, így ő a hatból háromszor pontot is tudott szerezni.

A L'Equipe című francia lap úgy tudja, a Renault még mindig nem tett le Pérez megszerzéséről. Akár már az idei szezon közben is átcsábítanák őt a Force Indiától a küszködő Jolyon Palmer helyére – amennyiben persze hajlandó lenne hozzájuk szerződni, és a csapata elengedné. Hogy ennek van-e realitása, az kétséges, mivel a Force India egyelőre gyorsabb a Renault-nál.

Pérez megszerzéséről még mindig nem tett le a Renault Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

A legutóbbi versenyt, a Monacói Nagydíjat leszámítva, amelyen egy szárnysérülés miatti kényszerű bokszkiállást követően kilökte Danyiil Kvjatot egy előzési kísérlet során, Pérez minden alkalommal a legjobb tíz között ért célba az idén. Összesen 34 pontot szerzett, míg Hülkenberg 14-et, a Force India pedig az előkelő 4. helyen áll a konstruktőri tabellán, a Renault viszont csak a 8.-on.

Palmer ülése tavaly óta inog – a paddockban terjedő pletykák szerint már akkor is csak azért nem váltak meg tőle, mert a szerződése bombabiztos volt. A brit versenyző az idén még egyszer sem győzte le csapattársát az időmérőn, illetve pontot sem szerzett – a legjobb eredménye a monacói 11. hely –, és a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elismerte, hogy bár megadnak neki minden támogatást, össze kell szednie magát.

– nyilatkozta az AFP-nek. – Nico rendszeresen bizonyítja, hogy az autónkkal lehet pontot szerezni, ehhez Jolyonnak is hozzá kell járulnia."

„Teljesen mellette állunk, nincs terv a lecserélésére, ez azonban egy ultrakompetitív közeg, mindenkin nagy a nyomás, hogy teljesítsen. Egyelőre adunk magunknak időt a helyzet elemzésére."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!