Rendet tett a Williamsnél a Mercedes egykori ásza

Forma-1, Paddy Lowe, Williams Martini Racing, Orosz Nagydíj
3086373 04/29/2017 Williams Technical Officer Paddy Lowe in a paddock during the Russian stage of the Formula One World Championship. Vladimir Astapkovich/Sputnik
Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint a Mercedestől leigazolt mérnök eddigi legnagyobb érdeme az, hogy egységbe kovácsolta a csapatot. A brazil pilóta nem zárja ki, hogy egynél több szezonra tér vissza a nyugdíjból.

Télen a Williams nagy fogása Paddy Lowe volt, aki technikai igazgatóként sorozatban vezette világbajnoki címekre a Mercedest. A csapatnál az 1980-as évek végétől korábban már dolgozó mérnök feltehetően azért állhatott ilyen hamar munkába, mert a grove-i istálló elengedte vetélytársához Valtteri Bottast.

A visszatérő Felipe Massa úgy véli, Lowe érkezése máris gyümölcsöző a Williams számára.

Paddy Lowe az új főnök a Williamsnél Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

"A nagy eredménye az, hogy egységbe kovácsolta a különböző részlegeket. Korábban például marakodott egymással két részleg, ha időbe telt, amíg egy alkatrész bevethetővé vált. Ez megváltozott. Most már egységesek vagyunk, ahogy egy nagy csapatnál illik" - mondta az UOL Grande Premiónak.

Az istálló a sűrű középmezőnyben Massa révén 18 pontot gyűjtött öt futam alatt, ezzel a 6. helyet foglalják el a konstruktőri tabellán. A brazil versenyző, aki tavaly már bejelentette a visszavonulását, csak Bottas távozása felülírta a Williams terveit, azt mondta: most már egyáltalán nem kizárt, hogy jövőre is marad a mezőnyben.

"Ha továbbra is ilyen jól mennek a dolgok, megfontolom, hogy maradjak-e még tovább" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!