Nem engednék, hogy a Mercedes segítsen a Hondának

Forma-1, McLaren, Fernando Alonso, Force India
ALONSO Fernando (spa) McLaren Honda MCL32 OCON Esteban (fra) Force India VJM10 action during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Race Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Mercedes továbbra sem zárja ki a lehetőséget, hogy tanácsokkal lássa el a küszködő japán gyártót, de a németek motorjait használó Force India kifejezetten ellenezné ezt. Wolff szerint a Honda előbb-utóbb felér a csúcsra.

Néhány héttel ezelőtt kapott szárnyra az a híresztelés, miszerint a Mercedes hajlandó lenne segíteni a 2015-ös visszatérése óta csak küszködő Hondának, hogy a japán gyártó gyorsabban ledolgozza a hátrányát a többi motorszállítóhoz képest. A két gyártó állítólag arról folytat tárgyalásokat, hogy a japánok munkáját ezentúl a Mercedes egyes mérnökei is segítsék tanácsadóként, és elsősorban a hibrid rendszerekkel, valamint az elektronikával kapcsolatban osztanák meg velük a tapasztalataikat.

A Mercedes egyik partnercsapata, a Force India azonban a Spanyol Nagydíj pénteki napján egyértelművé tette, hogy nem örülne a motorszállítója és a Honda együttműködésének. "A mi csapatunk nemcsak fizetett a motorokért, hanem a fejlesztésükben is részt vett, ezért

amely történetesen az ellenfelünk" - jelentette ki az istálló helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley.

A Force India nem húzná ki a csávából a McLarent Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Mercedes továbbra sem hajlandó érdemben nyilatkozni a közös munka lehetőségéről, de Toto Wolff Barcelonában sem cáfolta, hogy valóban tárgyalnak a Hondával. Csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy egyelőre nem született köztük megállapodás. "Jelenleg semmilyen módon nem segítjük a Hondát - nyilatkozta. - Amíg ez meg nem változik, nem szeretnék ezzel kapcsolatban olyan pletykákat hallani, amelyeknek nincs igazságalapjuk, és szerintem károsak is a Hondára nézve. A többi csapat neheztelne rájuk, ahogy a Forma-1 más szereplői is. Majd meglátjuk, hogy alakul a helyzet."

Az osztrák hozzátette, az egész bajnokság jól járna, ha a McLaren-Honda az élmezőnyben harcolhatna, és biztos benne, hogy ez sikerülni is fog nekik. "A Honda fontos tényező a Forma-1-ben" - mondta. "Egy óriási, rendkívül sikeres vállalatról van szó.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!