Vágólapra másolva!
Sergio Pérez úgy véli, három olyan riválisuk előtt vannak a konstruktőri rangsorban, amelyeknek erősebb az autója, mint nekik.

A Force India tavaly nagyot alkotott azzal, hogy többek között az elmúlt években jól szereplő Williamst, valamint a gyári támogatású McLarent és a Renault-t megelőzve negyedikként zárt a konstruktőri rangsorban. Ennek fényében nem hangzik szenzációnak, hogy Sergio Pérez és Esteban Ocon mindhárom 2017-es futamon pontszerző helyen ért célba, a mexikói versenyző szerint ez mégsem magától értetődő.

Lecsapunk a kínálkozó lehetőségekre, kihasználjuk mások kisiklásait. Pedig nem hiszem, hogy az autó tempója kiváló lenne, főleg ezen a hétvégén nem volt az" - nyilatkozta Pérez a Kínai Nagydíj után.

Pérez szerint a Force India erőn felül teljesít Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

"Az előzetes versenyszimulációk alapján biztosra veszem, hogy nem mi vagyunk a negyedik vagy ötödik legerősebb csapat. Rengeteget fejlődhetünk, és reméljük, hogy a barcelonai fejlesztési csomaggal előrébb lépünk."

"Szerintem a Williams és a Renault előttünk jár, csakúgy, mint a Toro Rosso, mi viszont kihasználtuk az adódó lehetőségeket. Fantasztikus, hogy zsinórban három futamon végeztünk a pontszerzők között."

Nem hitte, hogy folytatja hihetetlen sorozatát

A Force India így 17 pontjával ismét a 4. helyen áll a konstruktőri tabellán, 1 ponttal megelőzve a Williamst és 5-tel a Toro Rossót. A versenyzőik ráadásul úgy értek célba mindhárom alkalommal az első tíz között, hogy a Q3-ba csak egyikük, Pérez tudott eljutni egyszer – aki Kínában már a Q1-ben elvérzett, mert az utolsó próbálkozásakor lassítania kellett a sárga zászlóknál.

"A 18. helyről rajtoltam, úgy tűnt, minden elveszett. A megbeszélésünkön azonban mindenki úgy pörgött, mintha a legjobb tíz közül indulhatnánk, mintha jó esélyeink lennének - mondta. - Láttam a csapaton, hogy sohasem adják fel, és a futam megmutatta, hogy miért nem szabad, miért kell mindig maximumot nyújtani."

Pérez hihetetlennek nevezte, hogy sorozatban 13. versenyén szerzett pontot, és elismerte, hogy a Force India tempója ezúttal sem volt ragyogó.

"Egész hétvégén szenvedtem egy problémától, amit az időmérőre sikerült megoldanunk - magyarázta. - A hasmagassággal volt gond, az egyik elem nem úgy működött, ahogy vártuk. Emiatt gyakorlatilag kiestem a ritmusból."

"A versenyen valamelyest jobb volt a tempónk, mint vártuk, szóval sok mindent elemezhettünk, és rengeteg vizsgálat vár ránk a fejlesztésekkel kapcsolatban is."

A csapatnak még az Orosz Nagydíjat kell kihúznia a frissítés előtt. Egy éve szintén a Spanyol GP-n vetették be azokat az újításokat, amelyek beindították a szekeret, és a középmezőny élére repítették őket. Rossz hír ugyanakkor az istállónak, hogy a tulajdonost, Vijay Mallyát letartóztatták milliárdos – Forma-1-es szerepvállalásától független – tartozásai miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!