Vágólapra másolva!
A Kínai Nagydíjon percek alatt benyelt két büntetést, szerinte mindkettő centiken múlt. A Haas csapatfőnöke mérgelődik, amiért Grosjeant úgy büntették meg gyorshajtásért a sárga zászlóknál, hogy a telemetriáján egyértelműen látszik: lassított.

Nico Hülkenberg kínai versenyét leginkább az süllyesztette el, hogy 2 perc leforgása alatt két olyan manővere is volt, amiért összesen 15 másodperces időbüntetést róttak ki rá a sportfelügyelők: előbb Romain Grosjeant a virtuális, majd Marcus Ericssont a valódi Safety Car-fázis alatt előzte meg.

A büntetett pilóta úgy érzi, ha az első kihágást nem is, a másodikat elnézhették volna neki. "Mindkettő centiken múlt. Grosjean megelőzésére nem emlékszem, mert akkor pörögtek az események. Ericsson megelőzésére viszont igen" - mondta Bahreinben.

(a Safety Car-ról). Mire észrevettem, már végrehajtottam az előzést. Szóltam a csapatnak, hogy történt egy kis galiba, de szerintem minden rendben van, de necces a helyzet. A többit ismerik."

Hülkenberg két perc alatt két büntetést kapott Forrás: AFP/Johannes Eisele

Örült volna, ha Charlie Whiting versenyigazgató értesíti, hogy engedje vissza maga elé a Saubert, de elismerte, "nehéz mind a húsz autót szemmel tartani a pályán. Legalább megkérdezhettük volna, hogy visszaadjuk-e a helyet, de minden nagyon gyorsan történt."

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner a héten még Grosjean szombati büntetése miatt bosszankodott. A franciát öt rajthellyel hátrébb sorolták, valamint bevéstek a jogosítványába három büntetőpontot, amiért az időmérőn gyorsan hajtott át az egyik sárga zászlós szakaszon.

Grosjean a saját védelmében a Twitteren megosztotta a telemetriai adatait, amelyekből úgy tűnik, nem volt jogos a büntetése.

"Nem fellebbezhettünk, holott (a sportfelügyelőknek) tudniuk kellett volna, mi történt. Romain közzétett adatai önmagukért beszélnek. Fogalmam sincs, hogy egyáltalán rápillantottak-e azokra - mérgelődött Steiner. - Ez igazságtalan."

"Ha kétségük van, szóljanak, és kérjenek magyarázatot, ne pedig egyből vonják le a következtetést, azt gondolva, hogy szerintük tudják, mi történt."

Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az FIA átgondolja a történteket, hogy legközelebb ne fordulhasson elő hasonló eset.