Vágólapra másolva!
Bár Kínában hátrébb végzett, mint Ausztráliában, úgy érzi, a szezonnyitóhoz képest javult az autó beállítása, és a Ferrarival már tudják, hogyan léphetnének előre.

A Ferrari idén győzelemre képes autót alkotott, Sebastian Vettellel ellentétben Kimi Räikkönen azonban nem kezdte kifejezetten jól a szezont: az első két futamon egy-egy 4. és 5. helyet tudott felmutatni. Csapattársa ezalatt egyszer nyert, egyszer 2. lett, és Lewis Hamiltonnal holtversenyben vezeti a világbajnoki tabellát.

A kettejük közötti formakülönbséget látva a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne felvetette, hogy a csapat vezetőinek le kellene ülniük a finnel átbeszélni a helyzetet. Az érintett már sejti, hogyan mászhat ki a gödörből. "Mindig fájdalmas a jó eredmény hiánya. Ugyanakkor elég régóta vagyok a sportban, és tudom, hogy az nem mindig csupa móka és kacagás - nyilatkozta Räikkönen a Kínai Nagydíj után.

"Hiszem, hogy eljutunk oda, ahová akarunk. El kell kezdenünk több pontot gyűjteni, ha harcban szeretnénk maradni (a vb-címért), de hosszú lesz az év. Elszomorító, hogy ötödik lettem, ugyanakkor ezért is járnak pontok, és remélem, hogy a következő versenyen jobb helyen fogok végezni."

Räikkönen azt állítja, van válságterve Forrás: AFP/Johannes Eisele

A tabellán Räikkönen máris 19 pontos hátrányba került Vettelhez és Hamiltonhoz képest, az a Max Verstappen is megelőzi, akinek a Red Bullja bevallottan gyengébb a Ferrarinál. A kínai versenye azon úszott el, hogy beragadt Daniel Ricciardo mögé, akit a táv elején még mögötte haladó Verstappen és Vettel le tudott vadászni, miután megelőzték Räikkönent.

A gumikra panaszkodó finn úgy érzi, képtelen volt komolyan megtámadni a Red Bullt.

"Kicsit szenvedtem, hogy úgy istenigazából megpróbálhassam megelőzni. Sok kis részlet alakulhatott volna jobban, és akkor a végeredmény is sokkal kedvezőbb lehetett volna, de nem így történt" - mondta.

"Bizonyos dolgokon javítanunk kell. Ezen a futamon jobb volt az autó beállítása, mint az előzőn, ám az eredmény mutatja, hogy még mindig van mit csiszolnunk rajta. Úgy gondolom, tudjuk, mit kell lépnünk."

Ha ez sem vezet eredményre, minden bizonnyal újra fel fognak erősödni a leváltásáról szóló pletykák, hiszen a Ferrari tavaly csak az idei szezonra hosszabbított szerződést vele.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!