Vágólapra másolva!
Szerinte a közönség is azt szeretné, ha nem mindig a stratégia döntené el a párharcukat, mint ahogy Melbourne-ben történt. Izgalmasnak találta, amikor a Ferrari pont elé tért vissza a bokszból.

Lewis Hamilton izgalmasnak találta, hogy Sebastian Vettel pont előtte hajtott ki a bokszutcából a kerékcseréje után, bebiztosítva magának a győzelmet az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, de reméli, hogy nem mindig a stratégia fogja eldönteni a küzdelmüket az idén.

Hamilton a döntő pillanatban be volt ragadva Max Verstappen mögé, akit körökön át nem tudott megelőzni frissebb gumikon sem, megerősítve az új szabályokkal kapcsolatos félelmeket. Ettől függetlenül

úgy véli, a közönség is arra vágyik, hogy inkább a pályán, kerék-kerék elleni párharcban játsszák le a meccseiket.

„Számomra nagyon izgalmas volt, amikor kijött a bokszból – mondta Vettelről a Kínai Nagydíj hétvégéje előtt. – Engem ugyan feltartott egy másik autó, de így is tetszett, hogy ennyire szorosan alakul a verseny. Jobban örültem volna, ha a pályán dől el a dolog, ez azonban egy ideig még nem tűnik valószínűnek... Remélhetőleg azért lesznek olyan futamok is."

Hamilton szeretne egy rendes csatát Vettellel Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Hamilton hozzátette, hogy még mindig a gokartozást tartja a versenyzés legtisztább formájának, mert ott megszokta a folyamatos előzgetéseket és csatákat a pályán, de a korábbi csapattársával, Nico Rosberggel a 2014-es Bahreini Nagydíjon vívott párbajt is nagyon emlékezetesnek érzi. Akkor ő haladt elöl, és a pálya minden négyzetcentiméterét kihasználva sikerült megtartania a vezetést.

Remélem, Sebastiannal is lesz részünk hasonlóban – mondta Hamilton. – Ő egy négyszeres világbajnok, egyike a generációnk legjobbjainak. Szerintem a nézők is alig várják, hogy lássanak köztünk egy ilyet."

Annak ellenére, hogy 2007 óta versenyeznek egymás ellen, Hamilton és Vettel eddig ritkán keveredtek kiélezett szituációba a pályán. Az idén talán ezt is bepótolhatják: a Mercedes sztárja úgy érzi, Melbourne-ben már az időmérő is szoros küzdelmet hozott közöttük a pályán, és Vettel a futamon könnyedén tartotta vele a lépést.

„Az a jó, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. Pont az ennyire kis különbségek teszik izgalmassá a versenyzést" – tette hozzá Hamilton, aki szerint értelmetlen azon vitatkozni, hogy a Ferrari csak a stratégiájának köszönhetően nyerte-e a meg az Ausztrál Nagydíjat.

„Nyilván mindig vannak helyzetek, amelyekre azt mondhatjuk, hogy ha másképp döntünk, nyerhettünk volna, de utólag könnyű okosnak lenni – mutatott rá. – Bizonyos területeken az ő autójuk a jobb, bizonyos területeken a miénk. Remélhetőleg pont ettől lesz izgalmas az idei szezon."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!