Tudom, hogy azt várják, Hülkenberg az aszfaltba döngöl

Forma-1, Jolyon Palmer, Renault Sport Racing, Ausztrál Nagydíj
PALMER Jolyon (gbr) Renault F1 RS17 Renault Sport F1 team ambiance portrait during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Jolyon Palmer tudja, hogy a közvélemény többre tartja nála új csapattársát, de már hozzászokott, hogy csak legyintenek rá. Megoldották az idénynyitón tapasztalt problémáit, így bizakodva készül a Kínai Nagydíjra.

Az idei Ausztrál Nagydíj nem kerül be az örökké emlékezetes versenyek közé, és ha valaki, hát Jolyon Palmer biztos szeretné mielőbb kitörölni a memóriájából: a Renault pilótája az első edzésen váltóhibával küszködött, a másodikon összetörte az autóját, majd az időmérőn utolsó lett úgy, hogy egyáltalán nem találta a ritmust. Hétvégi szenvedése végül egy korai kieséssel ért véget, fékhibából kifolyólag.

A brit versenyző úgy érzi, ennél már csak jobb jöhet, amiben azért is bízik, mert a mérnökök rájöttek, mi siklott félre a szezonnyitón.

"Tiszta lappal indulok, miután Ausztrália elég felkavaró élmény volt. A csapat szerencsére azonosítani tudta a zűrt, ami a hétvégén hátráltatott, tehát úgy utazok Sanghajba, hogy az lesz az első rendes versenyem idén - mondta a Renault honlapjának. - Nico (Hülkenberg) megmutatta, hogy van potenciál az autóban a futamon, szóval megpróbálok majd pontokat szerezni."

Palmer tudja, hogy Hülkenberget többre értékelik Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Csupán több időre van szükségem a volán mögött, hogy sokkal szebb hétvégém legyen. Ilyen egyszerű."

"Számos külső tényező akadályozott Ausztráliában, ezért a csapat alaposan átvizsgálta az autót, hogy elkerüljük a korábbi problémák megismétlődését. Ami engem illet, én is azon leszek, hogy elkerüljem a falakat!"

Csapattársa, Hülkenberg Melbourne-ben az utolsó pontszerző helyet elcsípő Esteban Ocon mögött befutva 11. lett.

Nem ijed meg Hülkenbergtől

Palmer úgy érzi, a teszteken és a pénteki szabadedzésen hasonló teljesítményt nyújtott, mint új csapattársa, és a problémái miatt nem tartja helyesnek, hogy valaki a szombati és a vasárnapi szereplésük alapján összevesse őket. Tudja, hogy sokak tippje szerint Hülkenberg el fogja őt páholni házon belül.

"Sokan erre számítanak - ismerte el az Autosportnak. - Tavaly ugyanez volt a helyzet, mégsem így történt."

Akkor Kevin Magnussent értékelte nála többre a közvélemény – bár a dán több pontot gyűjtött nála, a Renault végül Palmert tartotta meg, elsősorban az idény utolsó harmadában mutatott formajavulása miatt.

"Élvezem a kihívást. Mindig jó egy nagyon erős csapattárs ellen harcolni. Nico eredményei kiválóak, sokak szerint egy élcsapatnál is helyet kaphatna. Mellette tehát esélyem van rá, hogy bizonyítsam a képességeimet, egyúttal tanuljak is tőle."

Noha édesapja is versenyzett a Forma-1-ben, Palmer gyakran szembesült azzal, hogy nem tartották elég jó autóversenyzőnek.

"Már hozzászoktam ehhez, hogy őszinte legyek - mondta. - Senki sem hitte, hogy meg fogom nyerni a GP2-t, mégis sikerült. Senki sem hitte, hogy eljutok az F1-ig, mégis eljutottam. Senki sem hitte, hogy tartani fogom az iramot Kev (Magnussennel), mégis tartottam."

"Ez valószínűleg így is marad, de nem zavar. Az eredmények magukért beszélnek. Az autóversenyzésben a megítélésünk gyakran más, mint amit az eredmények mutatnak, az emberek néha másképp értékelnek, mint amilyenek valójában vagyunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!