Vágólapra másolva!
Toto Wolff tudta, hogy előbb-utóbb megszakad a győzelmi szériájuk, és elismerte: a Ferrari jobb munkát végzett náluk. Már készülnek a visszavágásra.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon kiderült, hogy a Ferrari előszezoni formája nem volt kamu, idén igenis képesek lehetnek megszorongatni a Mercedest: Sebastian Vettel önerőből megszerezte a győzelmet, miután a pole-ból rajtoló Lewis Hamilton túl hamar elfogyasztotta a gumijait, és az első etapját hosszabbra nyújtó ferraris megelőzte őt a kerékcseréknél.

A Mercedes azt ígéri, visszavág Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A Mercedesnél méltósággal viselik a vereséget, amit Toto Wolff "jellemformálónak" nevezett. "Egyszer nyerünk, máskor veszítünk. Az előző három évben nagyon szerencsések voltunk, hogy a legtöbb futamon mi nyertünk, most viszont el kell fogadnunk, hogy a Ferrari legyőzött bennünket" - nyilatkozta a csapat első számú vezetője.

Egyértelmű volt, hogy valamikor ki fogunk kapni, és ezt méltósággal el kell fogadnunk, ahogy azt is, ha valaki jobb munkát végez nálunk. A Ferrari nagyszerűen dolgozott, Sebastian megérdemelten győzött a futamon."

Azt azért Wolff sem tűrte nyugodtan, amikor Vettel a kerékcseréje után megelőzte a háromszoros világbajnokot: dühös csapkodására rá is haraptak a mémgyárosok.

A csapatnál mielőbb le akarják vonni a tanulságokat, hogy visszavágjanak.

az autó gumikezelésén mindenképpen javítaniuk kell, de Hamilton utalt rá, hogy egyéb finomhangolásokra is szükség van.

"Amikor sorozatban nyertünk, az sem volt sétagalopp, hiába tűnt annak. Mindig eltöprengtünk, hogy elég jók voltunk-e, mindenben kerestük a negatívumokat, rendre áttekintettük a legrosszabb kimenetelű forgatókönyvet. Folyamatosan erős kihívóként tekintettünk a Red Bullra és a Ferrari, és ők azok is voltak" - mondta Wolff.

"Erősödni fogunk. Nem sikerült kiválóan a tesztelésünk, ahogy a vasárnapunk sem, de minden követ megmozgatunk, hogy újra győzzünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!