Hagyják élni Hamiltont, különben lelép!

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Roscoe kutya, Barcelona teszt
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP with his dogduring Formula 1 winter tests 2017 at Barcelona, Spain from March 7 to 10 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es világbajnok, Damon Hill figyelmeztette a Mercedest, hogy Lewis Hamilton szolgálataira máshol is lenne igény, ezért a csapat jobban teszi, ha békén hagyja a pilótáját.

Az idei világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartják Lewis Hamiltont a Forma-1-ben, különösen miután a tavalyi győztes Nico Rosberg visszavonult a sporttól. Hamilton új csapattársa Valtteri Bottas lett, de a közvélemény és a fogadóirodák sem tartják valószínűnek, hogy a háromszoros világbajnoknak meggyűlik majd vele a baja.

Hamilton esetén a Mercedesnek inkább arra kell figyelnie, hogy a versenyző ne veszítse el a kedvét és lelkesedését a sport, valamint a munkáltatója iránt, mondta a Reuters szerint Damon Hill, az 1996-os világbajnok egy sajtóbeszélgetésen.

Roscoe várakozik, hogy Hamilton végezzen az interjúkkal Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Lewis egy érzelmes fenevad, és kialakulhat olyan helyzet, amikor azt mondja, elege van, és már nem akarja ezt csinálni – mondta Hill. – Ez minden pilóta esetében előfordulhat, de sokan nem engedhetik ezt meg maguknak, de iránta máshol is lehet kereslet. Jó helyzetben van.

A háromszoros világbajnok tavaly többé-kevésbé nyugodtan tűrte, hogy Rosbergnél több műszaki hiba hátráltatta, de kiborult, amikor az újságírók számon kérték rajta, hogy miért Snapchatezik a sajtótájékoztatón, és a Mercedes menedzsmentjére is neheztelt, mert az utolsó futamon beleszóltak a küzdelembe, és megtagadta az utasításokat. Toto Wolff viszont később saját otthonában fogadta a pilótát, és tisztázták a nézeteltéréseket.

Vajon Vettel megszorítja az idén Hamiltont? Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau/Gruppo

„Ha nem mennek jól a dolgok, Lewis hajlamos szóvá tenni az érzéseit. Amennyiben az Abu-Dzabiban történtek után Totoék túlzásba viszik a versenyzők menedzselését, van esély arra, hogy megint távozik.

Van azonban esély arra, hogy Hamiltonnak végre nem csak a saját csapattársa lesz az ellenfele, hanem más istálló pilótái is versenyképesnek bizonyulnak. Ez Hillt is lelkesíti: „Képzeljék el, hogy a Ferrari ismét nagyszerű, és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel küzd a háromszoros bajnok Lewisszal. Mindenképpen érdekes csatának ígérkezik.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!