Vágólapra másolva!
Christian Horner abban bízik, hogy még az idei szezonnyitó előtt lehet tenni valamit az F1-es autókat elcsúfító kiegészítő elemek kiirtásáért.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy hete nyilvánosan kifakadt az autókon újra megjelent cápauszony láttán, miután kiderült, hogy mindegyik csapat használja valamilyen változatát, és azóta a Forma-1 új sportszakmai főnöke, Ross Brawn is kifejezte nemtetszését ezzel kapcsolatban.

Horner korábban azt remélte, hogy legkésőbb jövőre ki tudják kényszeríteni az aerodinamikai előnyöket kínáló uszonyok betiltását, de most arról beszélt: jobb lenne már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig lépni. "Az autók nagyszerűen mutatnak a pályán, sokkal jobban feladják a leckét a pilótáknak. Nekem csak a cápauszonyok és a bajuszszerű szárnyak okoznak csalódást, jobb lenne megszabadulni tőlük" - nyilatkozta az Autosportnak, utóbbival a hátul lévő T-szárnyakra utalva.

A Force India cápauszonya a legfeltűnőbb Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

"Lehet, hogy van még időnk közbeavatkozni, mert kár azért, hogy az uszonyok kissé rontják az autók szépségét.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a csapatok egyhangú támogatására lenne szükség, márpedig Horner elárulta, hogy az F1 Commission-ben korábban több istálló a betiltás ellen voksolt. Ezt továbbra sem érzi helyesnek.

"Józan paraszti ésszel kell gondolkodnunk - jelentette ki. - Biztosra veszem, hogy a csapatok aerodinamikai mérnökei, köztünk a mieink is, az uszonyok mellett érvelnének. Azonban a tágabb képre és a Forma-1 által nyújtott élményre kell tekintettel lennünk, ebből a szempontból pedig az lenne a helyes, ha száműznénk őket."

Ezzel amúgy kisebb öngólt rúgnának a csapatok, mert a tesztidőszakban a hátsó szárnyról gyűjtött információk egy részét kidobhatnák a kukába. A korábban már látott cápauszonyok visszatérését a szabályokban hagyott kiskapu tette lehetővé.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!