Vágólapra másolva!
A wokingi istálló elveszíti a sportigazgatóját, a helyébe Fernando Alonso volt mérnöke, Andrea Stella lép. A McLarentől távozó Dave Redding igazi veterán az F1-ben.

A McLarennél eltöltött 17 szezon után távozik a sportigazgatói posztról Dave Redding, erősítette meg a csapat szóvivője a Motorsport.com-nak. Redding a rivális Williamshez igazol, ahol márciustól várhatóan a Mercedes korábbi technikai igazgatója, Paddy Lowe lesz a főnöke. Lowe korábban szintén hosszú évekig szolgált a McLarennél, majd 2013-ban igazolt át az Ezüstnyilakhoz.

Az F1-ben manapság megszokott trendet követve Redding munkakörét a McLarennél felbontják, és két szakember között osztják szét. Az egyikük Paul James, aki csapatmenedzser lesz, és operatív, valamint menedzseri feladatokat fog ellátni, gyakorlatilag a csapat napi működéséért lesz felelős.

Nem csak a pályán csatáznak egymással Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A pályán zajló mérnöki munka Andrea Stella hatáskörébe fog tartozni. Stella eddig is vezető versenymérnökként dolgozott, amióta Fernando Alonsóval együtt átigazolt a Ferraritól, ezentúl viszont a sportszakmai kérdések is hozzá kerülnek, és szükség esetén ő fog egyeztetni az FIA-val.

A vezető versenymérnöki teendőket Kari Lammenranta veszi át a McLarennél,

amely 2016. február 24-én, az interneten mutatja be új autóját, az MCL32-t. A wokingi istálló szakít az elhíresült MP4 nomenklatúrával, ami Ron Dennis megjelenése óta használatban volt, és eleinte a Marlboro Project 4-et, majd a McLaren Project 4-et jelölte, utalva a cigarettagyár és Dennis korábbi csapatának együttműködésére. Pletykák szerint a változást az ügyvezetői posztról tavaly leváltott Dennis kezdeményezte, mert tervei vannak az elnevezéssel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!