Vágólapra másolva!
Nem utazik el a helyszínre, de arra számít, hogy a tévében nézve is izgalmasnak fogja találni a versenyt. Ha vezetni támad kedve, gokartozgatni készül.

Nico Rosberg elismeri, hogy valószínűleg furcsa élményben lesz része március utolsó hétvégéjén, amikor uralkodó világbajnokként a tévéből fogja követni az idénynyitó Ausztrál Nagydíj fejleményeit. „Az otthoni kanapéról, a tévében nézem majd – nyilatkozta a CNN-nek. – De így is kíváncsi leszek az új autókra és csatákra. Mindenképpen követni fogom az eseményeket."

Rosberg egyelőre nem akar versenyezni Forrás: Daimler

Rosberg egyelőre nem bánta meg, hogy váratlanul úgy döntött, szögre akasztja a sisakját. „A nyomás hihetetlenül nagy volt – utalt a vb-re. – Közben akadt pár nagyon kemény pillanat. Borzasztóan nehezen éltem meg, hogy az előző két évben elvesztettem a világbajnokságot Lewis ellen – ezen nem volt egyszerű túllépni."

A német versenyző a pályafutását egyelőre másik sorozatban sem tervezi folytatni, de szeretne közel maradni az F1-hez, és azt mondja, a sport nagy rajongója marad. Akkor is tudja, mit kell tennie, ha vezetni támad kedve.

„Dél-Franciaországban van egy gokartom, úgyhogy ha úgy érzem, vezetnem kell, leugorhatok oda a barátaimmal. Ettől eltekintve most nincsenek terveim – árulta el. – A versengésre viszont szükségem van. Más sportokért is rajongok, például tudom, hogy a teniszezés ugyanúgy lázba hoz és szórakoztat. Meglátjuk, hogyan boldogulok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!