Vágólapra másolva!
A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher három évvel ezelőtt szenvedett súlyos egészségkárosodást okozó síbalesetet.

Michael Schumacher a Forma-1, és a világ sportjának egyik legismertebb alakja három évvel ezelőtt szenvedett életveszélyes, súlyos károsodást okozó síbalesetet Franciaországban. Állapotával kapcsolatban azóta hírzárlat van, a világtól elzárva él, és családja mindent megtesz annak érdekében, hogy zavartalanul folyhasson a kezelése.

A szomorú évforduló kapcsán korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn méltatta a versenyzőt, akinek nemrég megjelent könyvében is külön köszönetet mond.

Brawn szerint Schumacher jelenléte sokat jelentett a Mercedesnél Forrás: AFP

„Michael mindenképpen hozzájárult a szervezet felépítéséhez, ami végül a Mercedesnél sikeressé vált – mondta Brawn a CNN-nek. – Hozzásegített minket ahhoz, hogy megteremtsük a sikereket a Ferrarinál, és ezt a hozzáállást áthozta a Mercedeshez is.”

Schumacher munkamoráljáról és szorgalmáról több bennfentes is beszélt már, Brawn viszont azt is láthatta, hogy a hétszeres világbajnok milyen komoly hatást gyakorol a munkatársaira.

„Amikor egy versenyző olyan elkötelezett, mint Michael volt, és annyira csak a sikerre összpontosít, mint ő, az másokat is magával húz. Az ember tudta, hogy a saját területén sem okozhatott csalódást, és ezt mindenki más is így gondolta. Michael már azzal nagyon motiválta az embereket, hogy a köreikben volt.

Noha Schumacher a visszatérése után, az akkor még Brawn irányítása alatt álló Mercedesnél már nem volt sikeres, egykori csapatfőnöke szerint így is „felbecsülhetetlen” érték volt a munkája az istálló későbbi diadalmenete szempontjából.

Schumacher a háttérben nagy kincs volt a Mercedesnek Forrás: AFP/Fred Dufour

„A tudása és érettsége felbecsülhetetlen volt, amikor leült az aerodinamikai, járműdinamikai vagy gumiszakértő emberek csoportjaival, és elmagyarázta nekik, amit kell.

Brawn egyike azon keveseknek, akik alkalomszerűen meglátogathatják a kezelés alatt álló Schumachert és családjával is szoros kapcsolatban van, így saját szemével láthatja, hogy milyen kemény küzdelmet vív Schumacher felesége, Corinna, és gyermekei is mennyire szorgalmasak.

– mutatott rá. – Az, hogy a család továbbra is eredményeket ér el, nem csak Mick, hanem Gina-Maria és a lovai kapcsán is, Corinna és a családtagok erejéről tesz tanúbizonyságot.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!