Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint világos, hogy nem lehet üzleti érdekeltsége a Mercedes versenyzőivel. Valentino Rossinak és Sébastien Ogier-nak ajánlott F1-es tesztlehetőséget.

Valószínűleg Valtteri Bottasszal próbálja majd pótolni a Mercedes a világbajnoki cím megnyerése után hirtelen visszavonuló Nico Rosberget, de többen – köztük a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko – felvetették, hogy Wolff társtulajdonos a cégben, ami Bottast is menedzseli. Az üzleti világban általában kizárják a hasonló érdekellentéteket, és ez így van Wolff és a Mercedes esetében is.

„Nem vagyok idióta – szögezte le Wolff a La Gazzetta dello Sport hasábjain. „Mióta négy évvel ezelőtt csatlakoztam a Daimlerhez, és aláírtam a szerződésemet, nem lehet üzleti érdekeltségem a Mercedes versenyzői kapcsán” – egyértelműsített a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója.

Nem ő lesz útban Bottasnak Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Ez a probléma fel sem merül. Aki összeférhetetlenségről beszél, nem érti, hogyan működik az F1” – fogalmazott, majd hozzátette, egyelőre nem dőlt el, hogy Bottas foglalhatja el Rosberg ülését.

mert ez nem csak a versenyzőt és a mi csapatunkat érinti. Más csapatokat is tiszteletben kell tartanunk. Valtteri egy lehetőség, de azt is tudjuk, milyen fontos ő a Williamsnek. Ez egy kényes helyzet, ami óvatosságot vár tőlünk, úgyhogy hagyunk időt magunknak.”

Sztárok tesztelhetik a Mercedest

A Mercedes az idén tesztlehetőséget biztosított Jorge Lorenzónak, akit a MotoGP-ben az idei szezon végéig a Mercedes egyik szponzora is támogatott. Ezen felbuzdulva Wolff jövőre újabb ismert sportcsillagokat hívna meg az autó pilótafülkéjébe.

az autónk volánja mögött. Arra gondoltam, hogy kellene szervezni nekik egy tesztnapot” – nyilatkozta Wolff a sportnapilapban, és a Sky Italia műsorában Rossit sem kellett noszogatni, hogy lelkesedjen a lehetőség hallatán.

Rossi utoljára 2008-ban tesztelt a Ferrarinál, 2006-ban komolyan gondolkodtak azon, hogy leszerződtetik Forrás: AFP/Ho

„Ha fel akar hívni, megvan neki a számom – mondta Rossi, amikor arról kérdezték, hogy szívesen kipróbálná-e az F1-es Mercedest. „Hogyan mondhatnék nemet erre? Szerencsés voltam, hogy tesztelhettem a Ferrarit, és sok sráccal nagyon jóban vagyok Maranellóban, és

A négyszeres rali-világbajnok Ogier korábban nem vezetett F1-es autót, de sportautókkal már szerzett tapasztalatokat, indult a Porsche Szuperkupában, a VW Scirocco kupában és a francia F4-ben is versenyzett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!