Vágólapra másolva!
Az autóversenyzők a téli holtszezonban sem tudnak elszakadni a vezetéstől. Romain Grosjean és a korábbi F1-es futamgyőztes Olivier Panis is részt vett a híres francia jégversenyen. Felemás sikerrel.

Egykori és jelenlegi F1-es pilóták taroltak a francia Andros Trophée versenyein. A téli jégrali-bajnokság versenyei évről évre nagy neveket csábítanak el az autósport különböző ágazataiból, sokáig versenyzett itt F1-es pályafutása után Alain Prost, a nagymenők közé tartozott Yvan Muller, és jelenleg is a mezőnyt erősíti az 1996-os Monacói Nagydíj győztese, Olivier Panis is.

Az F1-es holtszezont kihasználva visszatért az indulók közé Romain Grosjean, aki barátja, a 2015/16-os bajnok Jean-Baptiste Dubourg autójával, egy Renault Clióval állt rajthoz, és a hétvégén Alpe d'Huez síparadicsomában mérte össze tudását az ellenfelekkel. Az első futamon még nem tudott jó eredményt elérni, a második próbálkozás alkalmával viszony győztesként haladt át a célvonalon.

Ugyanilyen forgandó volt a korábbi F1-es pilóta, Panis szerencséje is. A Ligier, a Prost, a BAR és a Toyota korábbi versenyzője nyerte az első futamot, a másodikon viszont az utolsó körben is csatározott, végül a célegyenesre fordulva ellenfele, Franck Lagorce a védősávba lökte honfitársa autóját, ami így alaposan összetört.

Panis ezt nem hagyta annyiban, szó szerint a saját kezébe vette a helyzet megoldását, és ököllel nekiesett még sisakot viselő ellenfelének. Ingerültsége a baleset ténye mellett is érthető, mert bár még 4 forduló hátra van, értékes pontokat veszített ellenfeleihez képest, és az összetett 3. helyéről várhatja a folytatást.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!