Massa visszatérése nyithat utat Bottasnak a Mercedeshez

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing
BOTTAS Valtteri (fin) Williams f1 Mercedes FW38 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Mexico Grand Prix from october 27 to 30 in Mexico - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A Williams már nem zárja ki, hogy elengedjék Valtteri Bottast a Mercedeshez, de csak akkor, ha egy tapasztalt pilóta pótolja őt. Például, a nemrég visszavonult Felipe Massa.

Valtteri Bottas a Mercedes elsőszámú kiszemeltje Nico Rosberg megüresedett helyére. Az elmúlt hetek során csak pletykákban körvonalazódott, hogy a finn pilóta áll a világbajnok istálló listájának élén, de Claire Williams megerősítette a BBC-nek, hogy ellenfelük tényleg érdeklődik a 2017-re már leszerződtetett Bottas iránt.

Az eddigi értesülések arról számoltak be, hogy a Mercedes már ajánlatot is tett, de azt a Williams első körben elutasította, mindazonáltal a grove-i istálló is keresi a lehetőséget, hogy miként tudna jó üzletet kötni a Mercedesszel, ami 10 millió fonttal olcsóbb motorokat, és Pascal Wehrlein szolgálatait ajánlotta fel, ez azonban nem bizonyult elegendőnek.

Bottas még elhagyhatja a Williams csapatot? Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Örömmel tölt el, hogy egy olyan csapat, mint a Mercedes, Nico lehetséges utódjaként jelölte meg Valtterit – nyilatkozta a csapatfőnök-helyettes. –

„A Williamsnek viszont megvannak a maga céljai, és a csapatunknak a lehető legjobb lehetőségeket kell megteremtenünk az előrelépéshez. Bármilyen változtatás csak akkor merülhet fel, ha a Williams olyan helyzetben marad, ami lehetővé teszi, hogy 2017-ben is versenyképes legyen, és fejlődhessen.”

Massa visszacsábítása lehet a megoldás kulcsa Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A csapatnak jól jönne az F1-es léptékkel mérve is jelentős árcsökkentés a motorok terén, hiszen a költségvetése nem mérhető az élmezőny szereplőiéhez, ám attól tartanak, hogy Felipe Massa visszavonulása után referenciapont nélkül maradnak, ha Bottast is elengedik a Mercedeshez. A megoldás viszont körvonalazódni látszik.

– mondta Williams, ezzel alátámasztotta a francia L’Équipe értesülését, ami csütörtökön arról írt, hogy a csapat már meg is kereste a brazil pilótát egy ajánlattal, és próbálják meggyőzni, hogy egyelőre mégse vonuljon vissza.

A Mercedes szintén csütörtökön árulta el, hogy 2017. január 3-a előtt biztosan nem jelentik be Rosberg utódjának kilétét, így a tárgyalások valószínűleg egyelőre nem zárultak le.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!