Vágólapra másolva!
A brazil veterán szerint azonban Bottasnak egy jó autóra van szüksége ahhoz, hogy megmutathassa, mire is képes. A Williams újoncát, Lance Strollt jól ismeri, de nem tudja, mi várható tőle.

Nagyra tartja korábbi csapattársát, Valtteri Bottast az F1-ből az idén elvileg távozó Felipe Massa. A brazil versenyző azt mondta, befejezi F1-es pályafutását, de a neve felmerült Bottas esetleges helyettesítőjeként arra az esetre, ha a Williams eladja a finn pilótát a Mercedesnek.

„Nagyon jó versenyző, és remek csapattárs – idézte az Autosport. – Gyors, következetes és biztos vagyok abban, hogy nagy jövő vár rá a Forma-1-ben, de versenyképes autóra van szüksége ahhoz, hogy megmutathassa, milyen szintet képvisel.”

Jól kijöttek egymással Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Bottas 2013-ban mutatkozott be az F1-ben Pastor Maldonado csapattársaként, majd Massa csatlakozott hozzá 2014-ben. Ez az utóbbi időben a Williams egyik legsikeresebb időszakát hozta, Massa szerzett egy pole pozíciót, Bottas pedig nyáron 5 verseny alatt 4 dobogós helyet ért el, bár

az áttörést jelentő futamgyőzelmet egyikük sem tudta elérni a Williamsnél.

„Nagyon nyugodt, és versenyképes, rengeteget fejlődött, mióta elkezdtük a közös munkát – méltatta Massa a finnt. – Sokkal tapasztaltabb már, így az autót is jobban megérti, otthonosabb a műszaki területen.”

Gyakran versenyeztek egymás ellen is Forrás: AFP/Ben Stansall

Miután Massa úgy döntött, hogy elhagyja az F1-et, Bottasnak kellene a Williams vezéregyéniségévé válnia, mivel a csapat a 18 esztendős Lance Strollt ülteti majd a másik autóba. Massa elárulta, bár régen ismeri Strollt, nem tudja pontosan, mire lehet számítani az F3-as Európa-bajnokság idei győztesétől.

– jelentette ki. – Amikor a Ferrarinál voltam, néhány versenyen találkoztam vele, mert az édesapja nagyon fontos ügyfél a Ferrari számára. A legjobbakat kívánom neki. Soha sem láttam őt versenyezni, de nagyon éretté vált, sokat tanult, és bízom abban, hogy a helyemet egy versenyképes pilóta kapja meg.”

Stroll jövőre Bottas csapattársa lesz, vagy mégsem? Forrás: Williams

„Szép eredményeket ért el. Az édesapja remek lehetőségeket teremtett neki, hogy eljuthasson ide, ám ő egy bajnoki címmel a kezében érkezik meg, és ez a fontos. Most már csak rajta és a tehetségén múlik, hogy milyen jövő és pályafutás vár rá, és hogyan teljesít majd a pályán.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!