Vágólapra másolva!
Webcímet és Twitter-fiókot jegyeztetett be Michael Schumacher irodája egy várhatóan hamarosan induló non-profit szervezet számára. A korábbi világbajnok számára fontos ügyekkel foglalkoznának.

Egyelőre titokzatos, de hivatalosnak tűnő Twitter-fiók és webcím tűnt fel az interneten, amit a nyomok alapján Michael Schumacher irodája jegyeztetett be. A Keep Fighting („Küzdj tovább”) kezdeményezés a twitter.com/keepfighting címen arra a hashtagre rímel, ami a közösségi médiában feltűnt a korábbi hétszeres világbajnok síbalesete után, és ezúttal egy alapítvány nevét fogja jelképezni.

„Globális, non-profit kezdeményezés, amit Michael Schumacher inspirált. A közlekedésbiztonság, a fejvédők és az agykutatás terén létrejövő kezdeményezéseket támogatjuk” – áll a Twitter által is visszaigazolt oldal leírásában, a bejegyzéseket viszont egyelőre rejtve tartják.

Alapítvány létrehozásához ad inspirációt Forrás: AFP

Schumacher irodája, a svájci Glandban található „The MS Office S.A” bejegyeztette a www.keepfighting.ms domaint is, ezen viszont egyelőre nem található semmilyen tartalom. Úgy tűnik azonban, hogy Schumacher családja és menedzsmentje újabb komoly lépésre készül.

A korábbi F1-es pilóta családja szigorú hírzárlatot tart fenn

a sportoló állapotával kapcsolatban. Schumacher csaknem három éve, 2013 decemberében szenvedett életveszélyes, agysérüléssel járó síbalesetet, azóta a világtól elzárva él, és csupán kétes megbízhatóságú hírfoszlányokból lehet következtetni arra, hogy továbbra sem képes önálló életvitelre.

Hamilton autóján is lehetett látni az üzenetet Forrás: Mercedes AMG Petronas

Az exversenyző menedzsmentje bár személyes információkat nem ad ki, arra ügyelnek, hogy a szurkolókban megőrizzék a szép emlékeket Schumacherről. Nemrég hivatalos Facebook-oldalt indítottak Schumachernek, egy időszaki kiállítást állandó helyre költöztetnek Németországban, és jótékonysági labdarúgó mérkőzést is szerveztek, ahol Schumacher több barátja, köztük Sebastian Vettel is pályára lépett.

A Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótája maga is előszeretetten jótékonykodott. A karitatív célú labdarúgó mérkőzések mellett több világszervezet munkájában is részt vett, és 2005-ban 10 millió dollárt adományozott az indiai-óceáni szökőár károsultjainak megsegítésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!