A Red Bull nem adja Sainzot a Mercedesnek

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Német Nagydíj
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso sits in his car in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160729-00307 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner ugyanazzal az érveléssel zárta ki, hogy eladják az egyik versenyzőjüket a Mercedesnek, ahogy az autógyártó tette azt tavaly a motorok kérdésében.

Továbbra is folytatódik a pilóta casting a Mercedes megüresedett ülésére, miután Nico Rosberg bejelentette azonnali visszavonulását, és a csapat egyelőre nem tudta leigazolni elsőszámú kiszemeltjét, Valtteri Bottast. Mellette a Mercedes saját neveltje, Pascal Wehrlein, és a Red Bull kötelékébe tartozó Carlos Sainz is felmerült lehetőségként.

Nem engedik el, de előrébb sem tud lépni Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

„Ezeknek a srácoknak lehetőséget kell adni – utalt Horner elsősorban Wehrleinre a BBC-nek. – Látni kell, hogy mire képesek egy élmezőnybe tartozó autóval. Ha beültetik Wehrleint vagy Bottast, talán mindketten a mezőny elejébe fognak tartozni. Ezt nem lehet tudni, amíg az ember nem ad nekik esélyt. Mi Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo esetében megtettük.”

Horner emlékeztetett arra, hogy sok esetben a Red Bullnál is felmerült, hogy tapasztalt versenyzőt kellene leigazolniuk, de ők mindig a fiatalokra szavaztak, és ez eddig bejött nekik.

Meglepetésre a Mercedes potenciális jelöltjei között felmerült Carlos Sainz neve is, aki a Red Bull pilótájaként harmadik szezonjára készül a Toro Rossónál, miután a csapat nem engedte, hogy átigazoljon a Renault-hoz. Sainznak viszont 2019-ig esélye sincs, hogy a Red Bullhoz kerüljön, így a sajtóban felröppent, hogy elengednék a Mercedeshez. Horner szerint erről szó sincs.

Tavaly a Mercedes nem segítette ki a Red Bullt, most fordítva sem lesz másként Forrás: AFP/Yuri Cortez

„Miért tennénk ilyet?” – tette fel a kérdést. – „Carlos remek munkát végzett, ő a Red Bull versenyzője. Sokat fordítottunk arra, hogy eljusson az F1-ben, a pilótáinknak hosszú távú szerződéseik vannak, és semmi értelme sem lenne, hogy az egyik legfőbb ellenfelünknek átadjuk az egyik eszközünket.”

Horner ezzel ugyanazt az érvelést használta, amire a Mercedes is hagyatkozott tavaly, amikor elutasították a Red Bull megkeresését a motorszállításra vonatkozóan.

Bár a világbajnok istállónál megingás tapasztalható, Horner szerint a Mercedesek akkor is erősek maradnak, ha Rosberg után Paddy Lowe, a csapat technikai igazgatója is veszi a sátorfáját.

– vélte. – Érdekes lesz látni, hogy kit ültetnek majd az üres ülésbe, mert a lehetőségeik viszonylag korlátozottnak tűnnek.”