Az új F1-es autók kikészíthetik a versenyzőket

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Sergio Perez (MEX/ Force India). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
A Force India versenyzője szerint eleinte nagy kihívás lesz vezetni az új F1-es autókat, de abban nem biztos, hogy ettől a futamok is izgalmasabbak lesznek.

Jövőre az ideinél sokkal nagyobb fizikai megterhelésnek lesznek kitéve az F1-es pilóták, mivel az új szabályok szerint épülő autók szélesebbek, aerodinamikailag hatékonyabbak és ezáltal a kanyarokban is gyorsabbak lesznek. Sergio Pérez, a Force India pilótája is arra számít, hogy eleinte nehéz dolguk lesz az autók megszelídítése terén.

„Az biztos, hogy amikor megkezdődik a tesztelés, mindenki ki fog készülni – idézte Pérezt az Autosport. – Amikor néhány hónapra leállunk, gépekkel és edzésekkel nagyon nehéz szimulálni azokat az erőhatásokat, amelyek az autóban érnek minket.”

Fájni fog a versenyzők nyaka? Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

„Amikor először beülünk az autóba, azt a nyakunk alaposan megsínyli. Most, hogy az autók gyorsabbak lesznek, februárban mindenki panaszkodni fog a nyakfájdalmak miatt, de Melbourne-re minden rendben lesz.”

Az új autók megjelenését nagy várakozás előzi meg,

részben az erőviszonyok esetleges átrendeződése, részben a versenyek színvonalának javulásával kapcsolatos elvárások okán. Az új szabályokat azért hozták, hogy a pilótáknak jobban meg kelljen küzdeni a sikerért, de többen – köztük Lewis Hamilton is - úgy gondolják, hogy csak az autók miatt nem lesznek izgalmasabbak a versenyek.

– nyilatkozta Pérez. – Kicsit aggódom amiatt, hogy a versenyek mennyire lesznek izgalmasak, és mennyire lesz nehéz bánni az autókkal. Szerintem nem nagyon. Fizikailag megterhelőbbek lesznek, de ehhez hozzá tudunk szokni. Azt majd meglátjuk, mennyire bizonyulnak kezesnek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!