Vágólapra másolva!
Arrivabene szerint a Mercedes Vettel és Räikkönen nélkül is talál megoldást a problémájukra. Az átszervezett Ferrarinak időre van szüksége, de Marchionne bízik az embereiben.

Amióta múlt pénteken kiderült, hogy a friss világbajnok, Nico Rosberg azonnali hatállyal befejezi a Forma-1-es pályafutását, szinte az összes élversenyző nevét kapcsolatba hozták a megüresedett üléssel. A találhatásokból Sebastian Vettel sem maradt ki, főleg azok után, hogy a német az idei szezonban láthatóan csalódott volt a Ferrari vártnál gyengébb eredményei miatt. Az olaszok csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene azonban kijelentette, a Mercedesnek a Ferrari segítsége nélkül kell új pilótát találnia.

Nem adják sem Vettelt, sem Räikkönent Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

"Szeretnék Toto Wolff helyében lenni, hiszen épp most nyerték meg a világbajnokságot - mondta Arrivabene, amikor a Mercedesnél kialakult váratlan helyzetről kérdezték. - A 'Nico-problémát' viszont teljesen ráhagynám.

Toto úgyis talál rá megoldást."

Arrivabene megérti, hogy a négyszeres világbajnok Vettel elégedetlen volt a Ferrari idei formájával, de szerinte optimistán várhatják a 2017-es idényt. "Felesleges lenne tagadni, hogy ez a szezon csalódással töltött el minket, de a Japán Nagydíj után biztató jeleket tapasztaltunk - nyilatkozta a csapatfőnök. - Nagy reményekkel vágtunk neki az évnek, aztán rájöttünk, hogy bizonyos területeken nem vagyunk hatékonyak, például az aerodinamikában. Ezen javítottunk, de sajnos túl későn. Japánban viszont ízelítőt kaptunk az új csoportunk munkájából, ez nagyon fontos jelzés volt."

Biztató jelek

A Ferrari augusztusban, a technikai igazgató James Allison távozása után nevezett ki új munkacsoportokat, amelyeket Mattia Binotto koordinál. A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne – aki a szezon elején még nyíltan azt szerette volna, ha a csapat képes a vb-címért harcolni – biztos benne, hogy az átszervezett technikai részleg képes lesz jó eredményeket elérni, de szerinte nem szabad azonnali sikereket várni tőlük.

- jelentette ki Marchionne Floridában, a Ferrari szezonzáró rendezvényén. Az elnök hozzátette, a látszat ellenére sokat javultak 2016-ban, de a Mercedes és a Red Bull náluk is többet tudott fejlődni.

"Ennek sok oka van. A technikai igazgatónk, James Allison például személyes problémák miatt elhagyott minket, a többi srác pedig csak néhány hónapja dolgozik velünk, időt kell nekik hagynunk - magyarázta. - Főleg az aerodinamikával gyűjt meg a bajunk, ahogy az elmúlt években is. A Red Bull viszont fantasztikus munkát végzett idén, és le is hagytak minket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!