Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke attól tart, hogy ha nem javítanak a teljesítményükön, a legjobbak nem fognak hozzájuk szerződni 2018-tól. Úgy véli, nem ők szerepeltek gyengén, hanem a Red Bull fejlesztett hatékonyabban.

A Ferrari idén nem tudott felnőni a Mercedeshez, sőt az idény folyamán a Red Bull nemcsak hogy felzárkózott hozzájuk, hanem meg is előzte őket. A maranellóiak elnöke úgy látja, ez elsősorban vetélytársuk érdeme, nem a saját csapata roggyant meg.

Lesz-e kedvük az élversenyzőknek a Ferrarinál maradni, vagy oda szerződni? Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dario Oliveira

"Sokkal ütőképesebbek voltunk, mint 2015 végén. Nem mi gyengültünk, hanem mások fejlődtek. Ehhez számos tényező vezetett, de már tisztában vagyunk velük - jelentette ki Sergio Marchionne a Ferrari World Finals daytonai rendezvényén. - A technikai igazgatónknak, James Allisonnak személyes problémái voltak, ezért elment. Úgy gondolom, időt kell adni azoknak, akik csupán hónapok óta dolgoztak együtt."

A kora nyári bakui Európa GP után a Ferrari 37 ponttal előzte meg a Red Bullt a konstruktőri tabellán, a két győzelmet arató riválisuk ekkora hátrányból kreált 70 pontos előnyt a szezon végére. Marchionne attól fél, hogy könnyen hoppon maradhatnak a pilótapiacon, ha jövőre nem fejlődnek, mivel Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel szerződése is lejár.

"Nem tudom, azután mi lesz, de szerintem sok múlik azon, hogyan teljesítjük a 2017-es idényt.

- vázolta az aggodalmát.

A Ferrarinak utoljára 1995-ben nem volt olyan versenyzője, aki korábban, vagy az adott szezonban ne lett volna világbajnok.

A Ferrari méltatja Rosberg döntését

Marchionne nem épít arra, hogy a Mercedest esetleg visszafogná Nico Rosberg visszavonulása. "Nem tudom, ez mit jelent a Mercedesnek 2017-re, de nem számítok arra, hogy bármennyivel is gyengülnének. Ne feledjük, Lewis Hamilton még mindig náluk van, és biztos vagyok benne, hogy egy vele egyforma képességű versenyzőt választanak mellé, ahogy eddig is tették" - nyilatkozta.

"Küldtem egy üzenetet Toto (Wolffnak). Épp repültem, amikor értesültem a fejleményről, meg is lepett. Értékelem Rosberget, amiért volt bátorsága a döntéshez.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szintén elismeréssel beszélt a visszavonuló világbajnok döntéséről. "Néha megfeledkezünk róla, hogy emberek vagyunk - mondta. - "Időnként jobbra nézünk, balra nézünk, és elfejtjük, hogy a szívünk ott van középen. Nico rájött erre, és más élet után néz."