Nasr a Saubernél maradna, de a Manor ajánlatára is nyitott

Forma-1, brazil Nagydíj, Felipe Nasr, Sauber
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 12: Felipe Nasr of Brazil driving the (12) Sauber F1 Team Sauber C35 Ferrari 059/5 turbo on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 12, 2016 in Sao Paulo, Brazil. Dario Oliveira / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A brazil versenyző fő célja, hogy harmadik F1-es szezonját jövőre a Sauberrel kezdhesse meg. Esteban Gutiérrez új menedzsert nevezett ki, miután úgy érezte, az idén nem képviselték megfelelően az érdekeit.

Még három versenyzői állásra lehet pályázni a 2017-es rajtrácson, ebből kettő a Manornál, egy a Saubernél található. Az idei mezőny egyik bizonytalan sorsú tagja, Felipe Nasr esélyei romlottak a szerződéshosszabbításra a Saubernél, miután főszponzora, a Banco do Brasil kihátrált mögüle, de a brazil pilóta küzd, hogy maradhasson.

Nasr szerezte a Sauber pontjait az idén Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dario Oliveira

"Megoldást kell találnunk, bár tudjuk, az idő milyen fontos az F1-ben. A prioritásom az, hogy itt maradjak, ezen dolgozunk" - nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

Nasr úgy érzi, a legjobb érv, ami mellette szól, a Brazil Nagydíjon szerzett 2 pontja, amellyel a Sauber megelőzte a Manort a konstruktőri tabellán. Ugyanakkor "senkire sem csukja rá az ajtót, minden lehetőséget átnéz", vagyis nem zárja ki, hogy esetleg a Manorhoz igazoljon.

Végső megoldásként ez az istálló lehet Eseteban Gutiérrez mentsvára is, akire jövőre nem tart igényt a Haas.

A mexikói pilóta az Autosporttal közölte, hogy az egykor az Indycarban és a CART szériában versenyző honfitársa, Adrian Fernandez lesz a menedzsere, bár Didier Cotonnal sem szakít – a Valtteri Bottas pályáját is egyengető szakember ezentúl tanácsadóként segíti Gutiérrezt, aki azt mondta: aktívabb szerepet fog vállalni saját karrierjének formálásában.

"Igazságtalannak" tartja, hogy a Haas megvált tőle, de nem hibáztat senkit sem, jóllehet, úgy érzi: az érdekeit jobban is képviselhették volna. "A helyzetet lehetett volna hatékonyabban is menedzselni - mondta. - Túlságosan a vezetésre koncentráltam, miközben a többi teendőt nem igazán oldották meg. Mire elkezdtem figyelni erre, már minden félresiklott. Nem engedhetem meg, hogy újra ilyen helyzetbe csöppenjek."

A Red Bull következő tehetsége kopogtat az F1 ajtaján

Már idén sem tűnt elképzelhetetlennek, hogy a Red Bull tehetségkutató programjából jövőre bekerülhet egy újabb ifjú titán a világbajnokságba, de a Toro Rosso megtartotta Carlos Sainzot és Danyiil Kvjatot, így Pierre Gaslynak még legalább egy évet várnia kell a debütálásra.

Christian Horner szerint minden esélye megvan rá, hogy valóra váltsa az álmát. "Jelenleg nincs szabad ülés számára az F1-ben, de ő a rangidős tagja a juniorcsapatunknak, és ragaszkodunk hozzá, mivel nagyon sokra tartjuk" - idézte a Red Bull csapatfőnökét az Autosport.

A GP2 friss bajnoka nem tudja, 2017-ben hol fog vezetni. "A jövőm teljesen nyitott, de biztosak lehetnek benne, hogy keményen küzdök tovább, hogy eljussak a Forma-1-be - jelentette ki.

A francia Gasly azután került be a Red Bull versenyzőképzőjébe, hogy megnyerte a Formula Renault Euro 2013-as kiírását. Már van tapasztalata F1-es autóval: tavaly és idén összesen hat napon át tesztelt a Toro Rossónál és a Red Bullnál, és segédkezett a Pirelli 2017-es gumijainak tesztelésében is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!