Grosjean helyesli, hogy elküldik Gutiérrezt

Forma-1, Brazil Nagydíj, Esteban Gutiérrez, Haas
21 GUTIERREZ Esteban (mex) Haas Ferrari F1 team action during the 2016 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 11 to 13 in Sao Paulo, Brazil - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Nem sűrűn hallani ilyesmit a Forma-1-ben, de a Haas versenyzője, Romain Grosjean helyesnek tartja, leváltják a csapattársát. Szerinte Esteban Gutiérrez nem mentegetőzhet állandóan a balszerencsével.

Nemrég biztossá vált, hogy Esteban Gutiérreznek egy szezon után távoznia kell a Haastól. Az újonc amerikai csapat jövőre Romain Grosjeant és Kevin Magnussent ülteti autóba, és a rutinos francia versenyző úgy véli, helyes döntés született.

"Esteban az időmérőkön gyorsabb, mint sokan hiszik, de a futamokon gyakrabban szenvedett. Tavaly nem versenyzett, de a csapatnak fontos, hogy mindkét autóval képes legyen a pontszerzésre - nyilatkozta a dán Ekstra Bladet lapnak.

Gutiérrez nem nyújtott meggyőző teljesítményt Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Idén Grosjean szállította a csapat összes pontját (29-et). Gutiérrez is többször karnyújtásnyira került ahhoz, hogy a legjobb tíz között érjen célba, de valami mindig hiányzott neki hozzá – Brazíliában már feltűnően dühösen reagált az újabb kiesésre. Grosjean azonban nem hiszi, hogy mexikói csapattársa

mentségként hivatkozhatna a sorozatos balszerencsére.

"A 21 futam alatt néhol szerencsés, néhol peches az ember, de ez összességében kiegyenlítődik" - jelentette ki. Magnussenről jó véleménnyel van. "Kevin hasznos tapasztalatokat gyűjtött a McLarennél és a Renault-nál, és megmutatta, hogy igazi versenyző. Szingapúrban és Oroszországban úgy tartotta a pozícióját (a pontszerzők között), hogy az autója nem oda tartozik. A csapatnak pont ilyen pilótára van szüksége."

Gutiérrez korábban a Saubernél töltött két szezont, és a Ferrari támogatásával került be a Haashoz. Amikor Grosjeant arról kérdezték, mit csodál benne, ezt felelte: "A súlyát! Nyolc kilóval könnyebb nálam, pedig én sem vagyok termetes."

Az időmérőkön viszont tényleg tisztességesen helytállt, a 21 alkalomból 9-szer legyőzte Grosjeant.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!